Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Cijfers en koers AMG zijn de teleurstelling van de dag

Cijfers en koers AMG zijn de teleurstelling van de dag

Hoezo grondstoffenboom...? De koersreactie op de cijfers van AMG vind ik de teleurstelling van de dag. Er had hier gewoon een streep naar boven in de grafiek moeten staan, maar hij is omlaag en daarmee tekent zich een korte, neergaande trend af in de grafiek. Neem ik de grafiek wat langer, dan wordt het plaatje helemaal sip.

Zeker met de automotive, batterij, groene, AI en andere revoluties zit er misschien net zoveel muziek en fantasie in AMG met zijn slimme metalen als in de chippers, maar het komt er (nog) niet uit. De Q2-cijfers vallen wat tegen en dat wil dit cijferrondje niemand horen van zo'n aandeel. De outlook 2021 halen is nu al heel wat.

Terwijl 2021 voor grondstoffenfondsen het jaar van d'r op en d'r over is. En uitgerekend het slimme, maar ook hypercyclische AMG lukt dit vooralsnog niet. Het fonds staat +11% dit jaar, terwijl de AEX zowat het dubbele doet. 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 24 sep Daar zitten we dan voorbeurs met AEX 800 en Evergrande 5
 2. 23 sep Het gaat lekker voorbeurs en er zijn Evergrande, Fed en Beter Bed
 3. 22 sep Plusjes voorbeurs en we doen het met Fed, huizen, coins en China 7

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 9 ff_relativeren 29 juli 2021 21:30
  Hoi @ HD99, er is een simpel antwoord op jouw vraag. Analisten-advies en koersdoelen gaan over 1 jaar na het uitgeven van dat advies en koersdoel. Niet over nu. De analisten bij IEX, en ook bij de andere clubs, weten dat er vanaf Q3 een omzetgroei bij komt. ( namelijk Ohio 2 met 100% afnamecontract ) En dan heb ik het nog niet over de Spodumene in Brazilie. Ook in de jaren er na komt er extra omzet bij (door o.a. de Duitse nieuwbouw voor Lithium).

  Al deze ontwikkelingen verklaren het gaatje tussen de perceptie van de cijfers gisterenavond, en de verwachting wat AMG over 1 jaar , en de jaren daarna , waard gaat zijn.

  Heb je iets aan deze feedback ?
 2. forum rang 5 Dongen 30 juli 2021 08:45
  als ik het commentaar van AJK goed beluister : "De koersreactie op de cijfers van AMG vind ik de teleurstelling van de dag. Er had hier gewoon een streep naar boven in de grafiek moeten staan, etc

  Zeker met de automotive, batterij, groene, AI en andere revoluties zit er misschien net zoveel muziek en fantasie in AMG met zijn slimme metalen als in de chippers, maar het komt er (nog) niet uit." Met andere woorden: eventjes wat minder dan verwacht, maar alle aanleiding gezien de argumenten, om redelijk snel hogere resultaten en navenante koersen te verwachten.
 3. forum rang 5 Dongen 30 juli 2021 08:50
  AJK teleurgesteld, want had meer verwacht. Vergelijkt het fonds met chippers. Zit er kennelijk nog even niet in, maar er had een streep naar boven moeten staan. Mijn conclusie -samen met hem en in eigen woorden- het zat er nog even niet in, maar het zal wel gaan komen met de cijfers van 3e kw en verder
 4. Aandachtige lezer 30 juli 2021 12:45
  quote:

  Dongen schreef op 30 juli 2021 08:50:


  AJK teleurgesteld, want had meer verwacht. Vergelijkt het fonds met chippers. Zit er kennelijk nog even niet in, maar er had een streep naar boven moeten staan. Mijn conclusie -samen met hem en in eigen woorden- het zat er nog even niet in, maar het zal wel gaan komen met de cijfers van 3e kw en verder


  Dat is mijn conclusie ook, en dat was het ook al voordat ik deze analyse las. De grootste vraag is waarom de koers zo anders reageert als de professionele analisten verwachten. Het meest voor de hand liggende antwoord is sentiment. Dat sentiment wordt versterkt door professionele beleggers die ook liever verkopen als de koers te laag staat als ze denken dat het sentiment de koers nog verder omlaag zal brengen én andersom.

  Ik ga er vanuit dat voor het einde van dit kalenderjaar de koers weer rond de € 35 staat en dat we dan al dan niet geleidelijk verder gaan richting de € 60,-. Maar ik kan me voorstellen dat een aantal beleggers tot de conclusie gekomen is dat het bij een koers van € 35,- vroeg genoeg is om in te stappen, en men voor die tijd kansen ziet om elders meer te verdienen.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links