Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Adyen op all-time high en hoe ook onze technologie twee snelheden kent

Terwijl we allemaal naar ASML zitten te kijken, gaat Adyen er met de all-time high vandoor. U weet wel, dat aandeel waarvan we zo ongeveer allemaal spijt hebben dat we het nooit kochten. Niet echt een particulierenspeeltje dit - het zijn ook nogal wat euro's per stuk - en vooral instituties zitten er in.


Wist u echter dat onze technologie er ook eentje op twee snelheden is? En niet zo'n beetje ook, kijk mee naar alle plaatjes. Het is weer een grote goednieuwsshow bij ASML vandaag met die cijfers en de all-time high is niet ver. Geen vuiltje aan lucht en geen stofje in de grafiekje.


Idem dito voor ASMI. Gelukkig was Jeff Bezos gisteren even een paar minuten in de gelegenheid een lijntje vanaf de top te trekken.


Besi is... aan het zijwaartsen, of is dit toch neergaand? Vrij breed trendkanaal, dat wel, maar toch. Zijwaartsen. Ik moet echt even bijkomen. Dit is wel het laatste dat ik ooit dacht over Besi te tikken.


Maar nu. Prosus. Poeh. Da's even andere koek, ofwel een dikke bear market. U weet het: Tencent, China en de rest van uw bingokaart.  


Bear market, dat geldt ook voor JustEatTakeaway. Zo ziet u maar weer, leuk, hip & happening al die technologie in de AEX (eenderde gewicht) - houd daarom zeker rekening met structureel hogere waardering en lager dividendrendement in de nabije toekomst van de index - maar ook hier zijn gewoon winnaars en verliezers.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links