Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slotcall: Unibail en Galapagos stelen de show op vriendelijk gestemd Damrak

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Coen Grutters

Coen Grutters is redacteur van IEX.

Meer over Coen Grutters

Recente artikelen van Coen Grutters

  1. jan '23 Slotcall: Arbeidscontracten in techsector massaal door de shredder 24
  2. jan '23 Slotcall: ‘Cryptobeleggers zetten Accsys per ongeluk 7% hoger’ 18
  3. jan '23 Slotcall: Lagarde adviseert beleggers hun posities te herzien 29

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Goldfish1080 9 juni 2021 19:48
    Enige reden om Unibail te kopen is de hoop dat ze hun vastgoed ooit als grond voor woningbouw en/of conversieprojecten kunnen verkopen. Gezien de ligging, kwaliteit en aard van hun panden lijkt mij dit geen realistische weg. Realiseer je dat het een bedrijf is met een grote schuldenberg in een markt die het al jaren slecht doet. Dat men nu tijdelijk meer geld kan uitgeven geeft weinig garanties voor de toekomst.

    Er is nu sprake van bubbelvorming in de aandelen, crypto en woningmarkt. De waarderingen staan los van enige logica en iedereen lijkt in een hossana stemming. Juist nu moet je als particulier oppassen. Kans dat we met ook maar een kleine trigger of wat gezone paniek zomaar 20% in de min gaan is echt heel groot. We hebben gezien wat 0.3% stijging van de rente wel niet doet met het sentiment. Stel we gaan naar 1% rente dan is een AEX van 580 punten nog optimistisch.

    Nog een ander belangrijk punt: de cashflow zal op termijn opdrogen, met dalende vraag en winstnemingen tot gevolg. Beleg verstandig, op de lange termijn zit je zeker goed maar de risico's zijn nu echt veel groter dan pakweg 2 a 5 jaar geleden.

    Tot verkort was ik ook nog vrij bullish maar ik begin nu toch echt in te zien dat de markt te enthousiast reageert op slecht nieuws, er te veel particulieren in de markt zitten en het sentiment gewoon onrealistisch bullish is.
  2. I need a dollar 9 juni 2021 20:47
    @goldfish, analyse na 1e alinea deel ik, prima advies m.i.

    Ik vermoed wel dat je weinig verstand hebt van vastgoed en of ontwikkelen.
    De m2 prijs voor zowel gebouwde woningen als de grondwaarde die eronder ligt is vele malen lager dan commercieel winkelvastgoed. Converteren is een enorme waarde vermindering, sterker het converteren na sloop en dan opbouwen zal zelfs NUL opleveren en de schulden van het bedrijf blijven staan. URW zou direct failliet zijn.
    Vraag is dus of je wel of niet vertrouwen hebt dat er een vorm van winkel/horeca/leisure centra blijven bestaan. Wat mij betreft zeker maar in een langzaam andere kleinere vorm dan nu. Iedereen wil wel die grote supermarkt, visboer, slager, bakker, ijssalon, snackbar, pizzaria, enz om de hoek hebben. Vers, goed, healthy/lokaal zal altijd vraag naar blijven. Maar ook geconcentreerde centra met alle topmerken bij elkaar. URW zit strategisch beter dan haar concurrenten door de A locaties.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links