Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Goud, BMW & RWE

Resumerend:

  • Eerder liet ik u weten dat Randstad niet aan de vooraf opgelegde maatstaf zou voldoen en kreeg ik gelijk. Gisteren ging ik echter hard onderuit met mijn verwachtingen over Adecco. De uitzendsector ligt er sterker bij dan ik dacht. Tenzij USG People en Brunel vandaag met een echte tegenvaller komen, blijft ook daar de trend positief.
  • Via mail, twitter en mijn website krijg ik enorm veel vragen of TomTom alweer koopwaardig is. Vooralsnog daalt het aandeel maar door en blijf ik er dus uit de buurt. Zeg niet dat ik u niet gewaarschuwd heb!
  • De daling bij Air France-KLM stokt. Ik heb de winst van mijn turbo short verzilverd.

Goud
Ik heb lang vastgehouden aan mijn shortvisie voor goud. Terecht blijkt nu. Recent kwam abrupt een einde aan de stijging. Ben Bernanke hielp ons uit de droom door duidelijk te stellen geen nieuwe ronde van Quantitative Easing te starten. Het momentum is nu naar de haaien en de trend wijst omlaag.

BMW
De grote bazen bij IEX vragen om niet over al te exotische aandelen te schrijven. Hopelijk kunt u BMW nog wel aan. Autoaandelen zijn immers niet te vinden in de Nederlandse markt en zijn in mijn ogen een verrijking voor de portefeuille. Hoewel. Nu even niet. BMW heet er een prachtige rally opzitten, maar is sinds vorige week dalende.

De dubbele top in de weerstandszone en het afnemend momentum zeggen mij voldoende. Koersdoel: 64 euro. Stoploss: 72 euro.

RWE
Evenals autoaandelen moeten Nederlandse beleggers ook de grens over voor aandelen van nutsbedrijven. Het Duitse RWE valt mij nu enorm op tussen andere giganten in de sector als E.on en GDF Suez. RWE is namelijk als enige hard opgelopen de laatste tijd. Het momentum begint nu te dalen.

Als de koers de komende dagen volgt, wordt er een dubbele top geplaatst en koop ik een turbo short richting de jaarresultaten.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 maart 2012 11:42
    Hey Selwyn,
    Goed gezien die beweging in goud.
    Wel jammer dat je stop al was geraakt voor
    de grote beweging van 29 feb. Misschien was je
    wel weer opnieuw ingestapt, dat heb je dan
    weer niet aangegeven op deze site.
    Veel geluk!

    Selwyn Duijvestijn10 feb 2012 om 12:12
    quote:
    simi500 schreef op 10 feb 2012 om 10:23:

    Mooi kunnen we nog wat goedkoper bijtanken in goud.
    En is er goudkoorts?
    98% van de goegemeente bezit geen goud.
    Waar zit die goudkoorts dan?

    De 2% van de mensen die goud bezitten hebben vaak goudkoorts en zien het tot in de hemel stijgen. Misschien terecht, misschien ook niet. Ik wijs er alleen op dat ik op korte termijn een daling zie richting 1550 dollar per troy ounce. Ik heb een shortpositie met een stop op 1760 dollar per troy ounce.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links