Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Écht! Onwaarschijnlijk verhaal AMC wordt steeds onwaarschijnlijker

Écht! Onwaarschijnlijk verhaal AMC wordt steeds onwaarschijnlijker

Weer wrijf ik mijn ogen uit: AMC doet hier pre-market +14,5% op $30 op?!
Ja, AMC doet hier pre-market +14,5% op $30 op.

Het is de beurs en de geschiedenis op hun kop. AMC is een bioscoopuitbater en het ging al jaren niet goed. En toen was er Covid-19 en volgden de lockdowns. En de hedge funds? Die zaten short. Massaal. Game over? Nee, want toen werd het januari 2021 met de hype in de meeste geshorte fondsen, GameStop voorop.

Never waste an opportunity, dacht het AMC-management. Het haalde zelf rond de top van de hype even $300 miljoen op en swapte voor $600 miljoen aan bondjes om in aandelen, die meteen weg waren op de beurs. En nu geeft het bedrijf weer even $230 miljoen aan aandelen uit. Ah, vandaar ook die koersreactie.

Het is altijd gebruikelijk dat er bij zo'n transactie een discount is en de beurs nurks reageert. Bij AMC gaat het anders. Die partij aandelen is voor een dollartje meer dan de slotkoers gisteren weggezet. Ja, waarom ook niet...?! En dat dollartje extra lijkt alweer terugverdiend.      

Het verhaal en de koers van AMC zijn uniek, werkelijk alles spot met beurswetten, eeuwen ervaring en (on)geschreven wetten en regels. De bubbel 2.0 is zelfs nog veel groter dan die van deze winter.


Ja, bubbel, want met het fundamentele verhaal bent u snel klaar, ondanks dat met het meer en meer open gaan van de VS de winst- en omzetverwachtingen oplopen. Die komen wel van heel ver, maar eens wordt daar toch weer naar gekeken. Hoewel, dit is AMC :-)


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 juni 2021 16:52
    Er circuleert 6x meer short dan er aandelen zijn, dit gegeven is een reden om hier mee bezig te zijn, het bedrog van Wallstreet aantonen middels de praktijk, een hoge inzet dus.

    Het killen van een "Jakhals" door jongeren met een app, private equity is gewaarschuwd, ze maken niet meer de markt, ze worden zelfs kwetsbaar met hun praktijken.

    Het gaat niet eens meer om winst/verlies, het gaat om een hoger doel!

6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links