Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Lucas Bols is goedkoop, maar er zijn veel maren

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 theo1 27 mei 2021 14:04
    Waar zitten uw juichverhalen en drama's vandaag? ING is echt een topbelegging voor mij, maar Shell... Gelukkig heb ik het dividend nog en bij mij is dat rond 5%. Daar doe ik het voor, maar ik moet me beheersen die koers niet een schop te geven... Kreng, schiet toch eens op. Beweeg dan in ieder geval met de AEX mee.

    Wees blij. Ik heb ABN Amro. Dat is pas een fiasco. De koers is niet vooruit te fikken en er is ook al geen dividend. Niet eens serieus uitzicht op dividend. Het enige waar dat pleepapier goed voor is is er gedekte callopties op te schrijven. Dat levert dan tenminste nog een paar tientjes per maand op. Gelukkig heb ik ook ASML en Besi.

    En die Shells, die hou ik gewoon. De wereld heeft gewoon olie nodig en het stomste dat je kan doen is die markt over laten aan de Russen en de Saoedi's. Daar wordt echt helemaal niemand beter van en die geven ook echt totaal niks om klimaat, milieu of mensenrechten. Die geven echt alleen maar om de poen. Hopelijk vertrekken ze een keer echt definitief over het Kanaal, dan zijn we allemaal van dat gezever af. De Britten hebben twee oliemaatschappijen, die kijken wel uit.

    De meest gehate bedrijven zijn de sigarettenfabrikanten. Daar heb ik hopen geld aan verdiend. Als Shell daar achter aan gaat, dan hoor je mij niet klagen. Een permanente korting op de koers is niet erg, dat verhoogt alleen maar het dividendrendement.
  2. forum rang 6 jonas 27 mei 2021 22:29
    Theo dik compliment voor jouw kernachtige goed doordachte commentaar op dat Shellvonnis van Rechtbank Den Haag. Ik was nog te veel in kwaadheid voor nadere verdere duiding van de idiotie en arrogantie achter dat vonnis. Wordt tijd dat de politiek ook eens wetgevende gevolgen van verdragen aanpakt en gelijk stelt met grondwetswijzigingen hier die alleen met 2/3 meerderheid mogelijk zijn.

    Maar goed Theo als wederdienst zu qua aandelen eens kijken naar de bouw en daar zal de komende jaren wel wat moeten gebeuren. Heb bij Heijmans de eerste 20 mille al binnen met wat treden er tussendoor en rond de 14 alshetware opnieuw begonnen voor de tweede 20. Daarnaast paar duizend BAM alvast ingeslagen.

    Voorts kijk eens naar ASR op dit niveau. Echt mooi moment er in te gaan. Solide bedrijf, goed dividend en zak het verder dan bijkopen en prima te laten hangen voor ook op LT. En natuurlijk bij uitstek wordt het bieren en koffie drinken na al die lock down. Gewoon fors Inbev, DE Peets inslaan.

    Daarnaast voor nog verdere termijn voor als je sterke zenuwen hebt Prosus. Zelf scoor ik aardig daarnaast bij TME als gokkie en Euronav en Ortex (niet juist gespeld) beetje in en uit werkt ook nog wel. Voorts vastgoed NSI loopt niet slecht.

    Het is maar een voorzet. Gaat aardig bij mij dit jaar, maar wel wat met traden en ja dan dus Shell bijvoorbeeld op de 13 gewoon bijkopen. Later levert dat 10 mille maar op dat bijkoopmoment is het wel even sterke zenuwen hebben.

    Groet, Jonas
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links