Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dus toch KPN

Dus toch KPN

Excuses aan u en KPN, want in mijn oorspronkelijke bericht was ik vergeten de schuld mee te nemen. En kletste daarom onzin. Punt. Ik maak het meteen goed. Minus schuld was er volgens de media sprake van een bod van €12,5 miljard op KPN, ofwel een op het eerste gezicht bescheiden premie op de slotkoers van vrijdag.

Anders bekeken was er al een soort van overnamefantasie in de koers geslopen door overnamegeruchten en de haute finance capriolen van Carlos Slim. 

Met de gestegen koersen en de glasvezel en 5G revolutie in aantocht, waar KPN ook zwaar in investeert en de eerste vruchten zichtbaar worden, doet KPN het nu liever zelf. En Den Haag, dat het laatste woord heeft over al dan geen overname, zal ook niet staan te trappelen om KPN aan durfkapitaal de deur uit te doen...

Nog even beeld, dit is KPN versus de analistenverwachtingen. Genoeg actie in media, nu nog in de boeken.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 25 sep Het houdt niet over voorbeurs en wat is de Wall of Worry hoog
 2. 24 sep Vooruitblik: arme wij - is het niet Mr. Market, dan is het Den Haag wel 3
 3. 22 sep Het valt mee voorbeurs en het thema is touwtrekken aandelen en rentes

Gerelateerd

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
 1. Maffie 2 mei 2021 20:12
  bizar dat KPN dit niet serieus overweegt. Lijkt erg in het belang van de aandeelhouder te zijn. Open dan de gesprekken en zet een deur open . Kijk of er een voordelige optie is voor klanten, personeel aandeelhouders en strategische belangen van overheid. Dit ben je als bedrijf verplicht mijn inziens
 2. forum rang 7 ketchup 2 mei 2021 22:43
  quote:

  Arend Jan schreef op 2 mei 2021 22:19:

  Excuses ook aan KPN voor dit zondagsrijdersbericht van me, dom van me van die schulden.
  Ik ga het stuk nu omgooien. De overnamepremie zit idd al voor een deel in de koers?

  Arend Jan
  Je leest 2 versies 18 miljard als prijsindicatie incl de schulden en 12 miljard excl de schulden, bij private equity brengen ze dat zo , de bankschulden betalen/onderhandelen ze apart over met de banken , in beide gevallen komt het voor de aandeelhouder op hetzelfde neer mocht het ooit tot een overname komen, namelijk 18 miljard ( indien dit de prijs zou zijn bij 4,2 miljard aandelen geeft 4,30 euro
  Maar het feest gaat niet door, want private equity brengt geen toegevoegde waarde voor KPN dat zijn geen strategische partners/kopers
  Daarbij is die 18 miljard een indicatieve prijssetting geweest, er is volgens mij geen harde bieding geweest
 3. forum rang 7 ketchup 2 mei 2021 23:19
  Denk na
  KPN noteert tegen 2.90 euro bij 4,2 miljard uitstaande aandelen, dat is 12 miljard beurswaarde, daar zit alles in verdisconteert voor koers, alle baten en lasten
  Of denk je dat de beursnoteringen van aandelen ex schulden zijn ?
  FT heeft het over indicatief 18 miljard euro , dat is 4,30 euro per aandeel tegenover een beurskoers van 2,90
  Indien je uitgaat van 12 miljard ex schuld , dan heb je het over 3 euro en dan blijft KPN nog steeds met een lege huls achter met een gat van 6 miljard schuld bij de Banken ?
  En wie gaat dat betalen, dan zouden de aandeelhouders geen 12 miljard krijgen maar slechts 6 of 6,5 miljard ofwel 1,50 per aandeel ?
  Leg dit eens aan mij uit
  Je zat eerst goed mi en nu zit je er denk ik naast met je analyse voor dit artikel
  Maar nogmaals misschien lees ik het verkeerd dus gaarne je uitleg
  Bedankt
 4. forum rang 6 De amateur 3 mei 2021 08:33
  quote:

  Warren Buffet Fan schreef op 3 mei 2021 02:27:

  Zittende directies bij een bedrijf dat overgenomen wordt, moeten vaak na overname vertrekken. Reden dat zij een overnamebod 'niet in het belang van alle stakeholders en de maatschappij zien'.
  Denk dat KPN zelf wel weet dat de overheid niet wil dat ze in buitenlandse handen vallen. Daarom vindt ik dat als je als overheid dat niet wil bij bepaalde bedrijven dat je ze moet nationaliseren.
 5. forum rang 5 Kees1 3 mei 2021 10:20
  quote:

  De amateur schreef op 3 mei 2021 08:33:

  [...]

  Denk dat KPN zelf wel weet dat de overheid niet wil dat ze in buitenlandse handen vallen. Daarom vindt ik dat als je als overheid dat niet wil bij bepaalde bedrijven dat je ze moet nationaliseren.
  Je kunt ook Nederlandse partijen als ABP, PGGM, HAL denken.
  Het kan voor dergelijke partijen een stabiel rendement geven.
  Er zijn meer van dergelijke bedrijven, denk aan ABN. Dat is in feite ook een overheidsbedrijf dat een beetje doordobbert.
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links