Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

TA: Duitse beurs overtuigt

TA: Duitse beurs overtuigt

De Duitse beurs is binnen Europa nog altijd de meest gevolgde en richtinggevende index. De DAX-index heeft in het verleden vaak als eerste richting gekozen en wist sneller dan andere beurzen belangrijke weerstanden, zoals all-time highs, te doorbreken.

De DAX-index is recent weer door een belangrijke weerstand gebroken, waarmee een positief langetermijnsignaal is afgegeven. Met de doorbraak boven de oude toppen van de afgelopen jaren is een meerjarig consolidatiepatroon opwaarts afgebroken en is de oude stijgende fase weer opgepakt.

DAX-index kijkt omhoog

De Duitse beurs (DAX-index in Frankfurt) ontwikkelt zich technisch bezien zeer krachtig. Duidelijk hogere koersbodems die steevast ruim boven voormalige koerspieken worden gevormd, signaleren gretige kopers in de markt. Het koersdoel binnen de opwaartse trend ligt rond weerstand 18.150,00 punten (berekend koersdoel).

De DAX-index volgt de waarde van de 30 grootste, meest liquide bedrijven die via de Frankfurt Stock Exchange (FSE) worden verhandeld. De DAX is een kapitalisatiegewogen index, wat betekent dat een hogere beurswaarde een grotere invloed heeft op de prijs. Geen enkel bedrijf kan een DAX-weging van meer dan 10% hebben.

Op basis van de huidige weging zijn SAP, Siemens en Allianz de drie grootste aandelen in de index. Hun koersverloop levert daardoor een belangrijke bijdrage aan het verloop van de DAX 30-index.

SAP

SAP levert wereldwijd bedrijfssoftware-oplossingen. Het aandeel heeft een aantal volatiele jaren achter de rug. Forse koersuitslagen in beide richtingen zorgden er uiteindelijk voor dat koers per saldo niet veel is opgeschoten.

Eind vorig jaar heeft het aadeel nog een flinke koersval laten zien waarna het aan de onderkant van het zijwaartse koersverloop is opgevangen. Vanaf dit niveau zien we nu een herstel. De koers keert terug boven haar 200-daags gemiddelde en kan de komende periode werken aan een groter herstel richting weerstand €143,32.

Siemens

Siemens levert wereldwijd elektronica en elektrotechniek. Het aandeel heeft een sterk jaar achter de rug. Na de forse daling van begin 2020 is de koers hard opgeveerd en noteert die inmiddels op een nieuw hoogtepunt.

De hogere toppen en bodems wijzen op aanhoudende vraag. Siemens kan de stijgende trend voortzetten richting koersdoel €165.

Allianz

De Duitse verzekeringsmaatschappij Allianz Group is aan het begin van de coronacrisis hard onderuitgegaan. Het aandeel verloor in een maand tijd alle koerswinst van de voorgaande vijf jaar. Na deze forse correctie is de koers wel goed hersteld.

Allianz ontwikkelt zich nu binnen een zwak stijgende fase. De kracht van de trend is niet overtuigend, omdat de koerstoppen en koersbodems in elkaar overlopen. Zolang de steun €185,58 (bodem van 29 januari) intact is, oogt het beeld gematigd positief. Binnen de zwakke trend heeft Allianz ruimte tot de top van februari 2020 rond €232,55.

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams

Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams Groep en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een IEX Premium-abonnement heeft u altijd als eerste toegang tot onze tips.
U leest deze al vanaf 2,60 per week.

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij de Tostrams Groep binnen IEX. Voor IEX schrijft hij regelmatig technische analyses. Al op jonge leeftijd werd Wouter gegrepen door de beleggingswereld. Zijn werkzame leven is hij begonnen op de private banking afdeling van een grote bank, maar al snel bleek dat hij zich toch liever alleen met...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

 1. 14 jan Cardano zoekt steun 2
 2. 14 jan Special: hoe staan de luxepaardjes erbij?
 3. 13 jan Verzekeraars in trek 197

Reacties

125 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 ... 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Call me Put 15 april 2021 08:53
  quote:

  Toerist schreef op 15 april 2021 08:25:


  morgen,wie iets wil verdienen met wat geduld (paar weken) en zonder stress beveel ik INBEV aan,mvg

  goedemorgen,

  kun je iets genuanceerder zijn, waarom inbef?
  omdat het 90% van jouw porto beslaat of staat er iets te gebeuren. Welk koersdoel heb je voor ogen etc.
 2. forum rang 7 De verhapstukkende bekokstover 15 april 2021 09:40
  @CmP

  Je kunt die toeristentip ook anders lezen, namelijk dat het aanbeveling verdient voor wie de komende tijd rustigjes aan het werk wil vooraf enige vloeibare producten van Inbev te nuttigen.
  Meer niet.

  Dat je de aandelen zou moeten kopen staat echt nergens.
 3. forum rang 6 Doptieman 15 april 2021 11:27
  Goedemorgen. Ik zie dat de aex weer eens in de vastzittende strak horizontale 714 stand wordt gehouden. ,, Absorptiesstand,,

  Ja zo lopen de indexopties mooi leeg. en dan straks weer even het tijdwaardeverlies erbij pompen ?? en dan weer in de leegloopstand. De Regie bepaald dat is duidelijk !!
  Op naar de 720 ......


 4. forum rang 6 Call me Put 15 april 2021 11:50
  quote:

  Doptieman schreef op 15 april 2021 11:27:


  Goedemorgen. Ik zie dat de aex weer eens in de vastzittende strak horizontale 714 stand wordt gehouden. ,, Absorptiesstand,,

  Ja zo lopen de indexopties mooi leeg. en dan straks weer even het tijdwaardeverlies erbij pompen ?? en dan weer in de leegloopstand. De Regie bepaald dat is duidelijk !!
  Op naar de 720 ......

  volgens mij ben je iets te vroeg?
 5. Tipje van sluier 15 april 2021 12:15
  Hoe begrijp ik het nog./
  FED en ECB durven niet terug te trekken van de beurs.

  Economie gaat niet zoals hun willen, kan mij niet voorstellen meer als al het geld van jan particulier in beurs gestopt wordt zeggen ze.
  Volgens mij geld genoeg in de wereld en mensen kopen en kopen toch nog steeds.
 6. forum rang 4 gam gam 15 april 2021 12:18
  quote:

  gam gam schreef op 26 maart 2021 21:13:


  Keihard up het weekend in, haha.

  De NQ heeft nog wel 6% ruimte tot all time high.


  Nasdaq futures ingeruild voor ES, ze staan allebei weer rond all time high.

  Een paar trades per jaar is echt genoeg. Geen onzin met daytraden, losse aandelen, (Coinbase!?!?), korte termijn opties.
125 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 ... 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links