Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IEX Voorbeurs: 10% gegarandeerd!

Tuint u er toch weer met open ogen in, hé? Foei degenen die hier vandaag verzeild raken door mijn intro van "10% gegarandeerd zonder risico"! Ik heb een weddenschapje lopen dat ik vandaag grofweg twee keer zoveel bezoekers krijg dan normaal door die enorme, misleidende kop.

Misleidend ja, want er is in het leven maar één garantie met geld en op de beurs: die tot de v.o.o.r.d.e.u.r.! Knoop dat nou voor eens en altijd écht in uw oren. Nou ja, wie dit stukje louter en alleen leest omdat hij of zij die 10% gegarandeerd wil maken, weet nu dat ie vatbaar is om bedonderd te worden.

Tot zover Schoojuffrouw Kamp, over naar de beurs. KW4-cijfers zijn er van Accell. Meer winst en omzet van dit superaandeel én (zou het toeval zijn?) KW4-cijfers van Accell betekenen al jáááren dat een dag later het wielerseizoen begint met morgen en zondag twee moddervette Vlaamse koersen.

500 Amerikanen

Verder zijn er cijfers van Telefónica en Lloyds Banking Group, herzien Duitsland en het VK hun BBP KW4's en swapt Griekenland voor 100 miljard euro aan bondjes. Om 15:55 uur is er het consumentenvertrouwen van de Universiteit van Michigan. Ik herhaal weer eenss: dat is een enquête onder maar 500 Amerikanen.

Vijf minuten later pikt u dat Amerikaanse huizencijfer mee en dan mag u aan de vrijdagmiddagborrel beginnen. Voor de liefhebbers: morgen zijn er cijfers van Berkshire Hathaway. Veel succes én plezier - veel mensen vinden de beurs eng, ik vind 'r leuk - en alvast prettig weekend!

Wat doen de markten nu?

 • De futures openen keurig
 • Wisselend Azie, maar de grootste markten plussen
 • EUR/USD chillt na een centje te hebben gewonnen ergens achterin de 1,33'ers
 • Goud en zilver komen even bij en oliebenchmarks WTI en Brent stijgen maar door. Zeg premier Mark Rutte, geef dat Kwartje van Kok es terug, we betalen ons blauw!
 • De Bund future opent eigenlijk onvernaderd.

Futures om 8:02 uur

Gekapitaliseerde markten

BRIC-landen

Valuta, commodities & indicatoren

Obligaties

Nieuws en agenda Nederland

Nieuws buitenland

Grafiek van de Dag

De VIX, de volatiliteitsindex van de S&P 500, daalt maar en daalt maar en versnelde gisteren zelfs naar beneden, ondanks dat de aandeltjes amper van hun plek kwamen. Ik heb de langste grafiek van het ding genomen die ik kon vinden. Is dit een voorbode van normale tijden, of komt er weer een ros omhoog?

Verdorie, je bent ook nooit zeker op de beurs :-)

Lukas Daalders Best of the Web

Lukas, wat heb je voor leerzame linkjes en gave grafieken? "Kunst meets beurs, wat is de definitie van een 'mild' recession', wat gaat de olieprijs niet pijn doen, sterke cijfers VS, of seizoenscorrectie en rondje China (banken, kapitaalmarkt, ontwikkelingshulp?"

Belangrijkste buitenlandse KW4-cijferkandidaten

Macroagenda

 • 08:00 Duitsland: BBP KW4 (consensus: -0,4%)
 • 10:00 Italië: bondveiling
 • 10:30 VK: BBP KW4 (consensus: -0,2%)
 • 15:55 VS: consumentenvertrouwen Michigan februari (consensus: 73,0)
 • 16:00 VS: verkoop nieuwe huizen januari (consensus: 315.000)
 • Griekenland: 100 miljard euro bond swap

AJ Kamp


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 15:15 Vooruitblik: moeilijke beurs met grote kansen en risico's 5
 2. 24 jun Beetje bijkomen voorbeurs en hebt u deze plaatjes allemaal gezien? 3
 3. 23 jun Particulieren? Bearish, maar wél doorkopen 11

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 24 februari 2012 08:56
  Goedemorgen AJK Je hebt me niet gelokt want ik lees iedere dag als eerste je column. Ik wilde toch hier even neerzetten hoe belachelijk ik het vind dat die mening van die 500 Amerikanen de markt altijd zo kan beïnvloeden. Tenminste, die van de Amerikanen en raad eens wie ze blindelings volgt? Het is werkelijk absurd maar ja....
  Hopelijk zijn ze ons wel gezind vandaag. Have a nice day.
 2. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 24 februari 2012 09:33
  "Tot zover Schooljuffrouw Kamp", schrijf je.
  Ik had er nooit bij stilgestaan, nu ineens valt het me in: toch geen familie van minister Kamp?
  Zowel: laat maar. We respecteren hier ook jouw privacy, we zijn geen VUMC -;).

  Interessanter is die dalende VIX. Velen hechten daar allerlei theorieën aan, met als grote gemene deler: het is gunstig voor het algemene beursklimaat.
  Maar een bevredigende verklaring heb ik nog nooit gelezen.

 3. [verwijderd] 24 februari 2012 10:45
  Dank iedereen, you make my day :-)

  Voor de goede orde: Schooljuffrouw Kamp heeft zelf nog nooit gouden bergen beklommen, maar heeft wel alle beginnersfouten gemaakt die je als belegger maar kan maken: in fondsen stappen die het goed hebben gedáán, achter hypes aanhollen, idiote risico's nemen met opties en turbo's en heeft zo veel leergeld betaald.

  Vandaar dat Schooljuffrouw Kamp iedere ochtend weer voor de Voorbeursklas moet staan om het kacheltje te laten roken :-)

  Oh ja, mijn vader heet ook Henk Kamp, maar geen familie van Henk Kamp. Er zijn meer hondjes die Fikkie heten, hé.

  Groet,
  Arend Jan
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links