Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Must Read: AFM, schiet u maar

Aalberts beloont aandeelhouders, banken verliezen, AFM vraagt uw mening over complexe financiële producten, economen willen H-woord afschaffen, wat is het effect van oorlog op de Amerikaanse economie en lekker wonen in de Konijnenlaan.

IEX Fonds 40
De fondsenindex IEX Fonds 40 staat op 163,98. De flinke opmars is daarmee deze week gestuit, een haarbreedte onder de All Time High. Meer hier.

Voor dividendliefhebbers
Kijk, Aalberts vanmorgen 21% meer dividend. Beleggers hoeven dus helemaal niet ver van huis te zoeken.

Zware verliezen banken
Er is een andere sector die vandaag voor hoofdbrekens zorgt. Dexia: 11,6 miljard euro verlies in 2011, Credit Agricole: min 3 miljard euro (in het vierde kwartaal), RBS: -2,1 miljard euro in het vierde kwartaal 2011, Commerzbank: 316 miljoen euro winst in 2011 (op basis van Duitse boekhoudregeld 3,6 miljard euro verlies in 2011).

AFM: Schiet u maar
Hoe zat het ook alweer met die (Europese) regels voor nodeloos complexe financiele producten? Vorig jaar heeft de AFM in ons blad al gezegd dat ze niet de intentie hebben om te verbieden, zoals de Belgen willen. Het mondiale samenwerkingsverband van toezichthouders IOSCO ( International Organization of Securities Commissions) heeft recent een aantal consultatie documenten gepubliceerd. Marktpartijen worden uitgenodigd om commentaar hierop te leveren. Het betreft drie consultatiedocumenten, onder andere over (nodeloos) complexe producten. Schiet u maar, vraagt de AFM.

Kom maar binnen met je geld
In Zwitserland gaat het lekker. Fondsen aangesloten bij de Swiss Funds Association hadden in januari 650 miljard frank onder beheer, een stijging van 18 miljard frank maand op maand.

Dag H-woord
Een groep topeconomen pleit voor een geleidelijke afbouw van de hypotheekrenteaftrek. Gedurende een overgangsperiode van twintig jaar moet de aftrek teruggebracht worden naar 30%. Meer in het AD.

De winnaar is..
En het Amerikaanse vierde kwartaal cijferseizoen zit er op! And the winner is... Lees het op het blog van Lukas Daalder met nog heel veel meer coole links!

Lukas Daalder

Oorlogseffecten
Aan de pomp merkt u het al, de spierballentaal van Iran en de VS en nog wat landen. Maar wat is het effect van een oorlog op de Amerikaanse economie? Business Insider zocht het uit.

Voorkennis met een staartje
De voorkenniszaak rondom Binck in 2006 heeft een staartje gekregen. Het OM eist boetes tegen Bob Sijthoff en Bert P.

Domweg gelukkig in de Konijnenlaan
Toch een bonus gekregen en niet bang voor de huizenmarktellende? Calcasa onderzocht de woningprijs van Nederlandse miljoenenwoningen in 2011. De Konijnenlaan in Wassenaar (wat een suffe naam; red) is de duurste straat van Nederland met een gemiddelde woningwaarde van 2 miljoen euro en een vierkante meter prijs van 6.700 euro. De Huizense buurt Flevo is de duurste buurt van Nederland. De gemiddelde woningwaarde bedraagt in deze buurt maar liefst 1,4 miljoen euro, aldus het ANP.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10:00 Must read: Japanse yen bereikt nieuw dieptepunt
  2. 24 apr Must read: Klimaatverandering bedreigt grondstoffenmarkt
  3. 23 apr Must read: Militaire uitgaven op recordniveau

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links