Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BREKEND: AEX virtueel boven de 700

BREKEND: AEX virtueel boven de 700

Het staat er echt: onze IEX 25-index (de 24 uur per dag doortellende benadering van de AEX) noteert boven de 700.

Daarmee is de All Time High van de echte AEX, die helaas pas maandagochtend weer begint te lopen, echt binnen handbereik. De recordstand van 703,18 intraday, die op 5 september 2000 werd behaald sneuvelde dankzij een ijzersterk slot op Wall Street vanavond al op een haar na. Officieus dan: de AEX-index zelf staat sinds het slot vanmiddag op 696,62.

U kunt de IEX 25-index volgen op de voorpagina van IEX, via de IEX ONE Monitor en in de app. Voor de echte AEX wordt het een razendspannende opening maandagochtend.

 


Pieter Kort is hoofdredacteur van IEX Media. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Pieter Kort

Pieter is hoofdredacteur van IEX.nl en de overige financiële titels van IEX Media. Volg hem op Twitter: @pieterkort.

Meer over Pieter Kort

Recente artikelen van Pieter Kort

 1. 21 mrt Slotcall: Banken komen tot rust, AEX begint de lente in het groen 1
 2. 07 mrt Slotcall: Powell praat de beurs omlaag 7
 3. 28 feb Slotcall: AEX strijdend ten onder na chip- en rentedreunen 3

Reacties

18 Posts
| Omlaag ↓
 1. Patrick1212 27 maart 2021 00:57
  Virtueel boven de 700. Wauw. En dan ? Dan zijn we ineens beter af dan 21 jaar geleden ? Verdwijnt CoVid-19 ? Zijn alle schulden ineens ook foetsie ?

  Ja het is leuk, virtueel. Ook maandag als de beurs opengaat is en blijft het virtueel. Het betekent helemaal niets. Het gaat al helemaal niet beter dan vorig jaar, maar dat moge duidelijk zijn. Dus hoe bijzonder is het dan, dat we virtueel wel hoger dan vorig jaar staan maar feitelijk tig keer slechter af zijn. Geen doemdenker, slechts realist.
 2. forum rang 4 mok 27 maart 2021 07:58
  Record stand AEX, maar ook record hoeveelheid schuld en een record krimp van de economie vorig jaar. Normaal gesproken zou dat niet bij elkaar passen. Ik heb er wel een ongemakkelijk gevoel over, maar ik durf niet meer te beweren dat het mis gaat. Ik had al lang verwacht dat Japan zou instorten, met die ongekende hoeveelheid schuld die ze nooit weer terug kunnen betalen, maar dat gaat al 20 jaar goed.
 3. Witpen 27 maart 2021 10:20
  Indices die records boeken op beloftes. Handelsconflict tussen China en VS op scherp. Noord Korea dat weer raket proeven doet. Schuit die wereldhandel blokkeert. Oplopende rentes terwijl centrale banken ons wijs maken dat er geen inflatie is. Prijzen voor huizen en grondstoffen rijzen de pan uit. Maar zolang iedereen steun parkeert op de aandelenmarkten is er niet zo veel aan de hand. Totdat er een trigger is die zorgt dat er wat van de markten wordt gehaald. Dan gaat het snel. Maar dat kan ook pas over een jaar zijn :-(
 4. [verwijderd] 27 maart 2021 12:58
  Er was echt koopwoede de laatste 10 minuten op Wallstreet, zie je niet vaak, de agressie waarmee ingekocht werd.

  De AEX zo naar tik tik tik naar ik meen 703 punten, ik dacht gewoon nog ff naar de 713 puntjes omdat het kan, of in dit geval, omdat het moet!

  Natuurlijk zijn de overschotten aan geld de oorzaak, afgelopen week is een nieuw stimulus pakket van $3 triljalala gehint door de VS president, dat gaat er dus ook komen!

  Het is onnatuurlijke groei, gekochte groei, Chinese groei(minimaal 6% per jaar)

  Ik ga het niet meer bestrijden, zo doen ze dat dus tegenwoordig, de AEX kan nog eind dit jaar naar de 1000 punten, de Dow met zeer veel gemak naar de 40.000 puntjes.

  De constructie: geldcreatie, inpompen economie, staatsobligaties uitgeven is door niemand te doorbreken.

  De kopers voor staatsobligaties staan nog steeds in de rij om een stukje te kopen, maar oh wacht, dat zijn de FED en de ECB....er klopt iets niet!
 5. forum rang 5 Stephanus1987 27 maart 2021 17:58
  Die 700 komt er wel. De vraag is meer of we de 800 ook gaan zien. De markt twijfelde iets afgelopen weken, maar lijkt nu toch weer de weg up te gaan vinden. En als ik kijk dan zijn sommige aandelen schreeuwend ”duur” maar sommige nog niet eens hersteld van de dip vorige jaar. Ik denk dat we nog we wat hogere regionen op gaan zoeken, maar de vraag is natuurlijk of wel al hoogtevrees krijgen bij die 700
 6. [verwijderd] 28 maart 2021 11:22
  quote:

  Cloverleaf schreef op 27 maart 2021 19:06:

  ATH; wat een flauwekul!!!! als je alle tech naar de AEX promoveert.
  Appels met peren tov vorig “ATH” . Vollkomen andere samenstelling en markt.

  ASML 2,50 euro dividend op koers 520 euro, ik wil niet moeilijk doen!

  Maandag openen op 706, overdag doorstotend naar de 718 om te sluiten op 711 punten.

  Ik doe er niet aan mee, de kans op ongelukjes groeit met de dag, nog drie handelsdagen voor kwartaal 1, de eindsprint naar de finish of met een lekke band in de berm wachtend op de volgwagen?
18 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links