Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Must Read: humorloze goudbeleggers

IEX Fonds 40
De IEX Fonds schurkt – crisis of geen crisis – tegen zijn all time high aan. Nog een klein zetje en we zijn er. De index staat nu op 162,25 en dat is een rendement van +6,77% voor 2012.

Inflatie In India
De inflatie in India is op het laagste niveau in 26 maanden gekomen. Belangrijk, want als de inflatie daalt, kan het monetaire beleid versoepeld worden (lagere rente) en dat jaagt investeringen en groei weer aan. Brazilië en Indonesië gingen India daarin al voor.

Buffett, goud, fout
Goeroe Warren Buffett ging deze week weer helemaal los in een aanval op de goudmanie onder beleggers. Leuk leesvoer altijd, maar het roept ook reacties op. David Cottle gebruikt zijn column in de Wall Street Journal om aan te tonen dat goud wel vaker slimme mensen voor schut heeft gezet.

Humorloze goudbeleggers
Dat gezegd hebbende… Business Insider doet een poging uit te leggen waarom goudbeleggers doorgaans zo’n kort lontje hebben. Dat doen ze onder de briljante kop: ‘Here's Why Gold Bugs Are Such Thin-Skinned Misanthropes Who Are Constantly Lashing Out At Critics’.

Moederrrrrr!
Moe word je van dat Griekenland. En nog veel vermoeider als je nog meer te weten komt. Bijvoorbeeld dat het gros der Grieken geen eurocent belasting afdraagt. Link via Lukas Daalder (meer onder de button)

Lukas Daalder

Over economen en voorspellingen
Je hebt economen en zieners. Maar economen die gaan voorspellen, dat is geen gelukkige combinatie. Volgens de Wall Street Journal zaten de economen er in 2011 verder dan ooit tevoren naast. De beste voorspelling van 2011 zou niet verder zijn gekomen dan de 35e plek in de lijst van 2010.

Doe 'es gek, koop FRAK
Altijd al willen beleggen in de alternatieve energiebronnen teerzand en schaliegas? Vanaf woensdag kan dat, via een ETF die de twee combineert, de Market Vectors Unconventional Oil & Gas ETF. Ticker: FRAK. 


Bigbank is calling you
Ook al gebeld door de telebankiers van Bigbank om uw geld tegen hoge rente weg te zetten? De bank uit Estland zoekt Nederlands spaargeld. De vergelijking met IceSave wordt snel gelegd, maar is dat terecht? Z24 denkt dat dát wel meevalt. Zes keer Q&A om BigBank te doorgronden.

Onder protest en met frisse tegenzin
Goed, OK. Toch meer even iets Valentijnerigs. Onder protest en met frisse tegenzin.  Wij, mannen, hebben geen idee wat zij, vrouwen, voor Valentijn willen. Over naar het volgende agendapunt, alstublieft.
 

Goh, daar heb je Moody’s weer
Moody’s, Frankrijk-VK-Oostenrijk, downgradezzzzzz….

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10:00 Must read: Japanse yen bereikt nieuw dieptepunt
  2. 24 apr Must read: Klimaatverandering bedreigt grondstoffenmarkt
  3. 23 apr Must read: Militaire uitgaven op recordniveau

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links