Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Templeton wint op Ierland en Azië

Het Templeton Global Bond Fund noteert weer in de toplijst van vastrentende fondsen. Afgelopen jaar boekte het fonds zijn eerste verlies op jaarbasis in zes jaar. Dit jaar heeft het fonds echter een rendement opgeleverd van 7,3% en verslaat 98% van zijn naaste concurrenten. Het Templeton Global Bond Fund, prominent lid van de IEX Fonds 40, wordt geleid door Michael Hasenstab en Sonal Desai. Over de afgelopen vijf jaar heeft het fonds een geannualiseerd rendement van 10,6% behaald, blijkt uit gegevens van Bloomberg.

Terwijl vorig jaar beleggers massaal uit beleggingen in opkomende markten stapten uit vrees voor de Europese schuldencrisis en een harde landing in China, trok Hasenstab zijn strategie onverstoorbaar door, ondanks dat beleggers 1,8 miljard dollar uit het fonds trokken aan het eind van 2011. Door zijn posities te vergroten in Iers staatspapier en gokken op stijgende valutakoersen in Azië heeft hij het fonds goede diensten bewezen. 

De koers van Ierse staatsobligaties is 9% gestegen sinds het einde van 2011. De Ierse premier heeft onlangs duidelijk gesteld geen verliezen voor de houders van staatsobligaties te accepteren. Hasenstab werd in 2010 uitgeroepen tot  Top Global Fund Manager. Nu stelt hij dat de langetermijnfocus van het Templeton Global Bond Fund ervoor zorgt dat hij in de paniek rustig kon blijven en door de volatiliteit boden zich goede beleggingskansen aan.

Na het afnemen van de zorgen over de Italiaanse staatsschuld en een harde landing van China kenterde het tij voor zijn fonds. Hasenstab is er nog steeds van overtuigd dat de Chinese economie geen harde landing zal maken.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 23 apr Must read: Militaire uitgaven op recordniveau
  2. 22 apr Must read: Inzetten op herstel duurzame energiebedrijven
  3. 19 apr Must read: Apple worstelt in China

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links