Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

‘Economie lijkt aan winnende hand’

De afgelopen week werd opnieuw met winst op de aandelenmarkten afgesloten, de weg omhoog wordt voortgezet. Bob Doll, hoofd aandelenstrateeg bij BlackRock, schrijft dit toe aan de voortgang in de Griekse herstructurering en het meevallende Amerikaanse banencijfer.  Dat laatste was sterker dan verwacht en ook de banencijfers over november en december werden naar boven bijgesteld.

Het lijkt erop, meent Doll, dat de economie aan de winnende hand is en het pad is ingeslagen waarop groei wordt aanjaagd.  Banengroei jaagt de consumptiebestedingen aan, wat weer leidt tot banengroei. Een trend die de economie kan ondersteunen in het herstel. Pessimisten wijzen wel op de zwakke sectoren, zoals het inkomen per huishouden en vooral de huizenmarkt, die onder druk staan.

Doll gaat ook in op de risico’s die op dit pad dreigen. Grootste risico ziet hij in een uit de hand lopende Europese schuldencrisis. Beleggers houden wel rekening met enige vorm van wanbetaling, maar het risico zit vooral in een ongecontroleerd faillissement van Griekenland. Een ander risico speelt in de VS, als er gesleuteld gaat worden aan de loonbelasting en werkloosheidsuitkeringen, maatregelen die eind deze maand aflopen. Dat zet dan de consumptie uitgaven onder druk. Er zijn ook onvoorziene risico’s, zoals geopolitieke onrust, die de economie en risicobeleggingen naar beneden kunnen trekken.

Volgens Doll prijst de markt nog altijd een economische terugval in, zwaarder dan hij voorspelt. Het investeerdersvertrouwen blijft laag en nog steeds bevindt zich veel cash langs de zijlijn. Doll hoopt op een beleggingsklimaat dat niet slechter is dan wat verwacht wordt. Voor aandelen is het al genoeg als het is, zoals het is. De weg voorwaarts zal niet een gemoedelijk tochtje zijn, maar Doll ziet de trend voor aandelen wel de goede kant op wijzen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10:00 Must read: Klimaatverandering bedreigt grondstoffenmarkt
  2. 23 apr Must read: Militaire uitgaven op recordniveau
  3. 22 apr Must read: Inzetten op herstel duurzame energiebedrijven

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links