Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Must Read: China nieuwe Europa

Olie (omhoog) versus gas (omlaag), fund of hedgefundssector krimpt 18%, leer Mario Monti kennen en waarom China het nieuwe Europa is.

IEX Fonds 40
De fondsenindex IEX Fonds 40 staat op 157,75, een winst van 0,41% voor de dag. Slechts twee fondsen in de min; een themaaandelenfonds en een obligatiefonds.

JP Morgan versus Citigroup
JP Morgan had een matig vierde kwartaal, maar maakte dat in 2011 goed met een recordwinst. Citigroup was een dikke tegenvaller, aldus The Street. tegenvallende inkomsten bij de zakenbank is de belangrijkste oorzaak van de lagere kwartaalcijfers.

Yang verlaat Yahoo!
Het rommelt lekker door bij Yahoo! Oprichter en directeur Jerry Yang vertrekt en Schot Thompson volgt hem op. Beleggers waren bij gisteravond; Yahoo! + 5%. Meer in de FT.

Niet-sexy vastgoed
Het minst sexy vastgoed is wel de zelfopslag. In Nederland ook in opkomst; onooglijke - vaak voorheen lege- gebouwen met allemaal kleine garages erin. Toch schijnt er goed geld mee te verdienen, aldus dit item op Fox.

Olie versus gas
Gaat de hogere olieprijs de economie weer uithollen, vraagt FT Alphaville zich af. Tegelijkertijd op de Moneygame waarom de gasprijs zo daalt.



China is het nieuwe Europa
Europa en alle problemen, dat is zo 2011, vindt de Reformed Broker. Amerika kan zich beter op China richten, die verpesten het niet.

-18%
Fund of hedgefunds hebben het moeilijk. In single manager funds gaat al sinds 2008 elk jaar meer geld, maar de fund of funds lopen leeg. "According to Hedge Fund Research, there has been a steady shrinking in the number of fund of hedge funds since the peak in 2007; there were 2,018 fund of funds at the end of the third quarter of 2011, down 18 percent from 2,462 in 2007." Meer via Institutional Investor.

Leer Monti kennen
Het FT heeft vandaag een interview met de nieuwe Italiaanse premier. Mooie manier om (hopelijk) een van de redders van Europa te leren kennen.

Tip van de dag
Uw redacteur heeft een (gratis) abonnement op Investorwords, waarbij dagelijk een woord van de dag in de inbox plopt. Soms een reeds bekend woord, een andere keer een interessant leermoment. Vandaag gaat het over de weak dollar.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 19 apr Must read: Apple worstelt in China
  2. 18 apr Must read: beleggen in landbouw dan maar
  3. 17 apr Must read: Risico nummer 1 is?

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links