Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nederigheid hedgefunds na 2011

Enkele van de meest bekende hedgefunds managers hebben hun excuses aangeboden voor hun slechte prestaties in 2011. Het resultaat dat zij aan hun klanten lieten zien loog er niet om. In veel gevallen presteerden de hedgefunds nog matiger dan de grote aandelenindexen. Veel hedgefunds tekenden voor verliezen die lopen tot in de dubbele cijfers. Dat schrijven journalisten van Reuters in een analyse over de hefgefunds.

Lastig decor
In brieven aan hun investeerders leggen managers uit dat zaken zoals de Europese schuldencrisis, een langzamer dan verwacht herstel van de economie van de Verenigde Staten en onvoorziene gebeurtenissen zoals de nucleaire ramp in Japan een lastig decor boden. De aandelenkoersen lieten dan ook een grillig verloop zien in het afgelopen jaar.
 
Nederigheid
Het resultaat was een jaar waarin nederigheid past voor de hedgefunds die in totaal 1,7 triljoen dollar in beheer hebben. Het algemene resultaat was een verlies van gemiddeld 4,8% terwijl sommige hedgefunds die zich focusten op aandelen tot wel 19% verlies moesten incasseren. Dat blijkt uit onderzoek dat is gedaan door analisten van Hedge Fund Research en Bank of America Merrill Lynch.

Mutual funds
Investeerders die hedgefunds links hebben laten liggen en in plaats daarvan kozen voor mutual funds hebben het veel beter gedaan. Bijvoorbeeld, het Vanguard 500 Index fund wist 2% te winnen en PIMCO's StocksPLUS Long Duration Fund, dat het best presterende fund was in 2011 liet een winst van 21,2% zien.

Geen genoegen
Niet iedereen neemt genoegen met het nederige excuus dat de hedgefund managers zo rijkelijk aanbieden. Deze sceptici zeggen dat het niet uitmaakt hoe slim de managers ook mogen zijn, ze zullen altijd fouten maken net als iedereen en zij zijn niet gezegend met een speciaal inzicht in de markten.

Personen die de industrie analyseren stellen dat het probleem waar veel hefgefund managers over struikelden in 2011 was dat zij te massaal te veel in dezelfde aandelen stapten.

Lees hier het hele artikel.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10:00 Must read: beleggen in landbouw dan maar
  2. 17 apr Must read: Risico nummer 1 is?
  3. 16 apr Must read: Koopkrachtherstel helpt Nederlandse economie vooruit

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. Eemondt 12 januari 2012 14:05
    Alleen jammer dat die managers nu niet een deel van het eerder geincasseerde performance fee weer terugbetalen aan het fonds. Excuseren is gemakkelijk als je 2% mgt fee hebt ingecasseerd en de vorige jaren vele miljoenen aan performance fees. De enige manier is dus te straffen door te verkopen, maar ja wat koop je daar nu uiteindelijk voor?
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links