Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Recessie eurozone onafwendbaar

“Recessie in de Eurozone is niet meer te voorkomen” aldus Philippe Uzan, chief investment officer van Edmond de Rothschild. Tijdens een persbijeenkomst presenteerde Uzan de visie van de vermogensbeheerder voor dit jaar. “2012 zal een moeilijk beleggingsjaar worden. Wij verwachten dat er een recessie zal plaatsvinden gedurende het eerste halve jaar, daarna is enig herstel mogelijk.”

Uzan geeft ook aan dat de toekomstige ontwikkelingen omtrent Spanje en vooral Italië een sleutelrol zullen spelen. “Italië is een grote speler in Europa. Het Zuid-Europese land moet nog verschillende keren naar de kapitaalmarkt om geld op te halen zodat het kan herfinancieren. Toch denken wij dat Italië hier goed uit gaat komen. In het verleden heeft Italië er al velen malen slechter voor gestaan, maar toch is het land er bovenop gekomen.”

Mogelijkheden
Ondanks dat het een moeilijk jaar zal worden, ziet Uzan verschillende mogelijkheden om geld te verdienen. “Ondanks dat 2012 een moeilijk jaar zal worden, denken wij dat het mogelijk is om geld te verdienen met Europese aandelen. Wij hebben vertrouwen in de defensieve aandelen sectoren maar ook in consumenten sectoren.

Minder enthousiast zijn wij over cyclische aandelen en over de Europese bankensector. Ondanks dat een herstel in 2012 mogelijk is, vinden wij de Europese bankensector te risicovol. Daarentegen zijn we wel positief over Amerikaanse banken als JP Morgan en Citigroup.”

Emerging Markets
Edmond de Rothschild heeft ook zijn blik op de Emerging Markets gericht. “De Emerging Markets zijn de laatste jaren te hard gegroeid. Deze groei neemt nu af, maar er zal groei blijven plaatsvinden. Daarom zijn wij overweight in Aziatische Emerging Markets aandelen. Ook denken wij dat de Emerging Markets die vorig jaar (te) hard zijn afgestraft, het dit jaar erg goed zullen doen” aldus Uzan. 

Ten slotte geeft Uzan de visie van de vermogensbeheerder over commodities. “De oliekoersen waren de afgelopen tijd erg nerveus. Wij zijn van mening dat de oliemarkt in 2012 erg nerveus zal blijven waardoor het erg risicovol is.” Over goud wil Uzan nog het volgende kwijt. “Vroeger werd goud gezien als een veilige haven in onzekere tijden. Op dit moment gedraagt goud zich als een valuta waardoor het een erg risicovolle investering is geworden. Wij adviseren om niet in goud te beleggen maar in goudmijnbedrijven. Dit is minder risicovol en vaak hebben deze bedrijven een mooi dividendrendement”.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10:00 Must read: Japanse yen bereikt nieuw dieptepunt
  2. 24 apr Must read: Klimaatverandering bedreigt grondstoffenmarkt
  3. 23 apr Must read: Militaire uitgaven op recordniveau

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links