Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Het pond sterling is er ook nog...

Ketish Pothalingam en Luke Spajic, verbonden aan Pimco, gaan in een nieuwe Viewpoint in op de impact die de nieuwe ronde van kwantitatieve verruiming in het Verenigd Koninkrijk heeft op in sterling genoteerde kredietmarkten.

De eerste kwantitatieve verruiming in het VK was vooral gericht op investment grade bedrijfsobligaties in het VK. Met de ingreep bracht de Bank of England stabiliteit in de sterling kredietmarkten, zonder een groot deel van de eigen balans in te hoeven zetten. De nieuwe verruiming lijkt meer gericht te zijn op de Britse staatsobligaties.  De verruiming van de balans zal volgens de specialisten van Pimco zorgen voor outperforming van Britse op andere staatsobligaties. Pimco ziet de laatste inkoopronde van de BofE als positief voor de kredietmarkten, deze moet een positief effect hebben op in sterling genoteerde kredietmarkten en leiden tot nieuwe beleggingsmogelijkheden.

De beweging die plaats kan vinden is dat beleggers gedreven worden richting hogere rendementen via investment grade obligaties in de kredietmarkten, veroorzaakt door het stagnerend aanbod aan staatsobligaties in combinatie met de vermoedelijke druk op rendementen. Pimco ziet een mogelijke discrepantie ontstaan tussen vraag en aanbod. Het gebrek aan aanbod zal waarschijnlijk niet worden opgevuld door de uitgifte van meer krediet in sterling. Het gebrek aan kredietuitgiften blijft een positief technisch gegeven voor de sterling kredietmarkten, menen de beide portfoliomanagers bij Pimco. Zij gaan uit van een positeve stroom van fondsen richting de kredietmarkt.

Het gebrek aan valuta-uitgiften bij niet-financiële instellingen is over het algemeen toe te schrijven aan sterke bedrijfsbalansen, ongebruikte kredietmogelijkheden bij banken en een herleving  van de leningmarkt. Bij financiële instellingen ligt het meer aan de onaantrekkelijke niveaus in de markt en de onzekerheid rond regelgeving.

De Britse economie ziet zijn groei stokken, de voorspelling is een groei voor de komende twaalf maanden van 0-0,5%. Ook het voornemen van de regering om strakke bezuinigingen door te voeren weegt zwaar. Pimco gelooft echter niet dat de groei verder zal verslechteren op de langere termijn.
De specialisten van Pimco richten zich in de huidige marktomstandigheden liever op sterke namen te midden van hoge cashgenererende nuts- en telecomsectoren, die aantrekkelijke spreads en een beter risicogewogen rendement kunnen bieden. Zij mijden liever consument-gerelateerde bedrijven, en verder metaal-, mijn- en constructiesectoren.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10:00 Must read: Japanse yen bereikt nieuw dieptepunt
  2. 24 apr Must read: Klimaatverandering bedreigt grondstoffenmarkt
  3. 23 apr Must read: Militaire uitgaven op recordniveau

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links