Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

CTA’s de nieuwe heilige graal

De financiële industrie heeft weer een nieuwe heilige graal – of op z’n minst ‘veilige graal’ – ontdekt: de Commodity Trading Advisor (CTA). CTA’s handelen in managed futures en moeten daarom in alle marktomstandigheden rendement kunnen maken.  Natuurlijk zijn er al langer individuele fondsen die dat doen op de markt, waarvan MAN Investments in ons land misschien wel de bekendste is. Maar een gespreid mandje belegt altijd lekkerder en diverse aanbieders springen nu in dat gat in de markt.

Eerder deze week berichtten we al over het Macro Trend Fund van Scorevalue, dat een nieuw fund of funds aanbiedt met CTA’s als onderliggende waarde. Deze fondsen behaalden de afgelopen 30 jaar een geannualiseerd rendement van 11%, meldt de vermogensbeheerder die dit jaar ontstond na een fusie tussen Steenman AM en Attica, een Amsterdamse vermogensbeheerder die een eerder avontuur met funds of hedgefunds slecht zag aflopen.

RBS Markets lanceert deze week een ETF op de RBS Markets Access CTA Index. Die ETF heeft een bredere spreiding en een betere verhandelbaarheid en lagere instapdrempel.  Volgens RB S hebben CTA’s 299 miljard dollar onder beheer en zijn ze daarmee de grootste hedgefundsector wereldwijd.  De ETF omvat enekle van de grootste namen uit de CTA-wereld, waaronder Robeco-dochter Transtrend, Armajaro, Tudor en Winton.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10:00 Must read: Japanse yen bereikt nieuw dieptepunt
  2. 24 apr Must read: Klimaatverandering bedreigt grondstoffenmarkt
  3. 23 apr Must read: Militaire uitgaven op recordniveau

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links