Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Op naar de gap

Lange tijd leek het erop dat het scenario van hogere bodems en de driehoeksformatie stand zou houden. Op slotbasis gebeurde dit ook, maar intradag vond er verandering plaats. Ik gaf gisteren al aan dat het tweede scenario steeds reëler werd. Dit houdt in: een zijwaartse brede consolidatiefase (uitstuiteringsfase) tussen grofweg AEX 265 en 296.

De onderkant van de zone 265 – 271 is nu meerdere keren getest en heeft zich daardoor tot een behoorlijk sterke steun ontwikkeld. Aangezien we nu nog steeds aan de onderkant noteren, lijkt een forse opleving reeel voor de komende weken. Onder 265 vindt een verslechtering plaatst en kan een beweging naar 241 worden gestart.

Herstel
We hebben tot op heden een forse terugval meegemaakt in enkele dagen, nadat precies 296 werd getest met een doji. Voor de komende dagen verwacht ik een herstelbeweging naar de geslagen gap tussen 281,15 en 284,20. Vlak daarboven ligt de oude bekende van 284,50 (bovenkant van een voormalige bearish engulfing).

Dit is de enige tussenliggende weerstandszone tot een hernieuwde test van AEX 296. Pas boven dit niveau klaart de eerste negatieve lucht op voor de middellange termijn. Op een draai voor de langere termijn van negatief naar positief door te maken moet de Amsterdamse index ruim boven 300 weten te komen.

De RSI heeft een interessante terugtest doorgemaakt naar de voormalige dalende toppenlijn en opnieuw een hogere bodem gevormd.


Klik op de grafiek voor een grote versie

S&P 500
Overige ondersteuning voor mijn oplevingsverhaal komt vanuit de S&P 500. Deze index heeft een stijgende trend ontwikkeld met hogere bodems en toppen. Een terugtest naar de onderkant van 1.145 (intraday even daaronder) zorgde gisteren voor een nieuwe hogere bodem, deze werd geplaatst met de vorming van een enorme hammer-candlestick.

Een slot onder deze bodemlijn geeft neerwaartse ruimte naar de 1.100, maar ik verwacht in de komende weken minimaal een hertest van de 1.230. De trend voor meerdere tijdstermijnen is aanzienlijk beter als in de AEX.

EUR/USD
Opvallend (buiten EUR/CHF) is EUR/USD. Het valutapaar brak een eerder opwaarts patroon af en lijkt nu de stijgende lange termijnbodemlijn met succes te testen rond 139,50.Vlak hierboven ligt het 200-daags gemiddelde. Een opwaartse beweging naar minimaal 1,45 lijkt voor de komende tijd het meest reëel.

Mogelijk dat dit een mooi instapmoment voor de komende maanden zal blijken te zijn. Onder de bodem van 138,40 verslechtert het technische beeld.


De informatie in deze column behelst geen individueel beleggingsadvies maar slechts een algemene aanbeveling waarop beleggers hun beleggingsbeslissingen mede kunnen baseren. ING Bank N.V. is verantwoordelijk voor het uitbrengen van de hierboven opgenomen beleggingsaanbeveling die is opgesteld door Bas Heijink, Senior Analist Technische Analyse van het ING Investment Office. Deze beleggingsaanbeveling is opgesteld op basis van zijn eigen kennis gecombineerd met betrouwbare bronnen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Gerelateerd

Reacties

316 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 16 »» | Laatste | Omlaag ↓
316 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 16 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links