Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bill Gross: bier, zweet en tranen

Pimco staat bekend als de grootste obligatiebelegger ter wereld en juist dat Pimco maakte begin dit jaar bekend alle posities in Amerikaanse Treasuries te hebben verkocht. Een slechtere timing bleek achteraf nauwelijks mogelijk, want precies vanaf dat moment begon de rally in Amerikaans schuldpapier. Zijn vlaggeschip Global Return Fund staat nu 501e van 589 vergelijkbare fondsen in de lijstjes over 2011.

In de Financial Times maakt fondsbeheerder Bill Gross een grote knieval. "Ik besef dat het mijn fout was omt te denken dat de Amerikaanse economie kon doormodderen met een economische groei van rond de 2%. Het lijkt er nu niet op dat dat kan." De rente op de obligaties liep verder terug - precies omgekeerd aan Gross' verwachtingen, de koersen van de obligaties op.

Gross geeft verder aan dat de 'New Normal' - de term die zijn Pimco bedacht voor een tijdperk van lage economische groei en lage rendementen - misschien wel moet worden gewijzigd in 'New Normal Minus'. Verder weigert Gross bij de pakken neer te zitten. Wel vindt hij dat het mediacircus een grotere zaak van zijn foute inschatting maakt dan het in zijn ogen is.

“When you’re underperforming the index, you go home at night and cry in your beer. It’s not fun, but who said this business should be fun? We’re too well paid to hang our heads and say boo hoo.”

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10:30 Must read: Apple worstelt in China
  2. 18 apr Must read: beleggen in landbouw dan maar
  3. 17 apr Must read: Risico nummer 1 is?

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links