Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Hedgefunds in juli beter dan markt

Hedgefunds deden het goed in juli; met +1,01% behaalde de Fund-of-Fund strategie een hoger rendement dan de S&P 500 (-2,03%). Dat meldt EDHEC-Risk in een overzicht van zijn alternatieve indices van afgelopen maand. De daling van de S&P 500 werd vergezeld door een toename in de volatiliteit van 8,7%.

Obligaties maakten een winst van 0,84%, en compenseerden daarmee het verlies van juni. De Lehman Global Bond Index deed het nog beter met een winst van 1,82%. Convertibles verloren 1,59% in waarde. De grondstoffenmarkt won 2,58%. De dollar verloor 1,20%. Alle hedgefund strategieën deden het beter dan de aandelenmarkt. De Convertible Arbitrage atrategy profiteerde niet van de terugwijkende aandelenmarkt noch de verhoogde credit spread (+0,11%) en verloor 0,37%.

De combinatie van winstgevende obligaties, de stijgende grondstoffenmarkt en de afnemende dollar zorgde dat de CTA Global strategie steeg met 2,7%, na twee maanden van verliezen. De reguliere aandelen zorgden ook bij de Global Macro strategy voor vooruitgang (+1,49%), waarmee het verlies van juni werd gecompenseerd.

Door een beperkte blootstelling aan de aandelenmarkt, bleef de Equity Market Neutral strategie stabiel met een lichte stijging van 0,04%. De Long/Short Equity en de Event Driven strategie zagen beiden voor de derde maand op rij een verlies, hoewel in minder mate (respectievelijk -0,21% en -0,36%). De Merger Arbitrage strategie verloor 0,46%.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Auteur: IEXProfs Redactie

De centrale redactie van IEXProfs bestaat uit: Fleur van Dalsem

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 15 okt Must read: Oppermachtige bedrijven
  2. 14 okt Must read: bubbelrisico's
  3. 13 okt Must read: Technologische trends van de toekomst

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.