Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Short sell-verbod in vier EU-landen

Short selling wordt tijdelijk verboden in de FIBS-landen (Frankrijk, Italië, België en Spanje). Doormee wordt speculeren op verder dalende koersen deels aan banden gelegd. Althans dat hoopt de toezichthoudende autoriteit ESMA - de Europese variant van AFM - daarmee te bereiken. Aanleiding lijkt de forse koersdaling van de Franse bank Société Générale van 20%, eergisteren, na geruchten in de markt. Die zouden mogelijk door handelaren met shortposities in de bank rondgebazuind zijn.

ESMA wil het verspreiden van geruchten aanpakken. In 2008 toen de financiële crisis een eerste hoogtepunt bereikte werd short selling ook al verboden. Toen gold dat ook in Nederland voor posities in een aantal banken, maar beurswaakhond AFM zegt zo'n maatregel op dit moment niet te overwegen (video).

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Auteur: IEXProfs Redactie

De centrale redactie van IEXProfs bestaat uit: Fleur van Dalsem

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10:30 Must read: De markt kan meer (renteverhogingen) aan
  2. 08 dec Must read: Een beursjaar om nooit te vergeten
  3. 07 dec Must read: Olieprijzen en techkoersen dalen in 2023 verder

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links