Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BlackRock: geen verhoogd risico VS

De verlaging van de Amerikaanse kredietwaardigheid door S&P impliceert geen sterk verhoogd risico, aangezien de redenen waarom de waardering verlaagd is al lang bekend waren. Volgens BlackRock hoeven investeerders hun gedrag daarom ook niet aan te passen. 

Maar, waarschuwt de vermogensbeheerder, in combinatie met de voortdurende economische zwakheid en de onzekerheid over de regelgeving zou dit wel eens een signaal kunnen zijn dat een deel van de investeerders hun risicobereidheid nog eens onder de loep moet nemen.

BlackRock zelf had al rekening gehouden met een verlaging van de kredietwaardigheid en heeft afgelopen weekend het actieplan dat gedurende de afgelopen maand werd ontwikkeld in uitvoering gebracht. De vermogensbeheerder zegt geen gedwongen verkopen te hebben hoeven uitvoeren. 

Een groot deel van de ontwikkelde landen kampt met hoge schulden, een vertraging van de economische groei en een aanzienlijk potentieel voor verkeerde beleidskeuzes. Dat alles verhoogt de volatiliteit drastisch, en verkleint de liquiditeit. De schuldencrisis vergroot het risico dat ook in Europa een verdere vertraging in de groei optreedt.

De toekomst van de VS – in economische zin – hangt af van de beslissingen die de beleidsmakers nemen om de tekorten een halt toe te roepen. Wanneer dat niet lukt, is de verlaging van de kredietwaardigheid dit weekend een voorteken van verdere achteruitgang. De Europese crisis laat zien wat voor effect trage en ondoordachte beleidsbeslissingen kunnen hebben op financiële markten, aldus BlackRock.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 24 apr Must read: Klimaatverandering bedreigt grondstoffenmarkt
  2. 23 apr Must read: Militaire uitgaven op recordniveau
  3. 22 apr Must read: Inzetten op herstel duurzame energiebedrijven

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links