Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wat vindt u van high frequency trading?

Deze crisis was vast niet de laatste keer dat high frequency traders beschuldigd werden van manipulatie, een te grote vinger in de pap en eigenlijk van alle ellende. Maar wat is het effect van snelle, geautomatiseerde handel eigenlijk en wat is het effect op de systemen en op risicobeheer. Vandaar dat marktpartijen tot 3 oktober kunnen reageren op een nieuw voorstel met regels op dit gebied.

Een belangrijk bericht van de AFM dat zojuist in onze inbox plofte:

"ESMA heeft haar voorstellen voor regels met betrekking tot het systeembeheer en risicoheersing in een steeds verder geautomatiseerde handel in effecten voorgelegd aan de markt. ESMA roept handelplatformen, investeringsmaatschappijen en bevoegde autoriteiten op uitdagingen op dit gebied, waaronder de hogesnelheidshandel (ofwel 'high frequency trading', hft), te adresseren. ESMA wil daarnaast de verplichtingen die de betrokken partijen hebben volgens de bestaande regelgeving verder verduidelijken. Partijen kunnen tot 3 oktober reageren op de consultatie."

De consultatie is te vinden op de website van ESMA:  www.esma.europa.eu

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10:00 Must read: Japanse yen bereikt nieuw dieptepunt
  2. 24 apr Must read: Klimaatverandering bedreigt grondstoffenmarkt
  3. 23 apr Must read: Militaire uitgaven op recordniveau

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. hjm 27 juli 2011 15:12
    Ik denk dat het beter zou zijn dichter tegen de oorsprong van beleggen aan te zitten. Dus als investeerder neem je een risico en daar staat een beloning (rendement) tegenover. Eventueel kan je je risico afdekken middels futures en/of opties. Maar dit zijn beslissingen die weloverwogen moeten worden genomen en die een zekere looptijd hebben. High frequency trading beoogd niet dit doel en is een andere tak van sport. In mijn ogen heeft dit niets met beleggen te maken. Volgens mij zou je dit ook eenvoudig kunnen aanpakken door, na het uitvoeren van een bepaalde actie een handelsverbod van 1 dag in dat zelfde fonds (of gelieerde derivaten) in te stellen door de zelfde instelling (of een zusterbedrijf).
  2. fromtheonkel 27 juli 2011 21:05
    Volgens mij zou zonder hft de liquiditeit sterk afnemen en veel grotere bied-laat spreads zorgen voor hogere kosten. Hft is dus gunstig voor aan- en verkoopprijzen. Het nadeel is dat koersbewegingen moeilijker te verklaren zijn. Veel bewegingen worden nu veroorzaakt door goede en slechte kwantitatieve computermodellen, voor beleggen op basis van fundamentele analyse biedt dat echter veel extra mogelijkheden. Dus laat hft traders lekker voor liquiditeit zorgen, onderling vechten over de beste modellen en profiteer met fundamentele analyse van hun missers.
  3. [verwijderd] 2 augustus 2011 22:25
    HFT is een uitvloeisel van vergaande automatisering. Dit leidt tot een verhoogde volatiliteit en grotere koersuitslagen. Met de eerste zijn we blij en de tweede moeten we op de koop toenemen.....de markt is namelijk wat de markt ons biedt. Het is natuurlijk wel wachten totdat er een systeem komt (al dan niet door mensen uitgevoerd) dat weer geld verdiend aan deze kunstmatige hoge koersuitslagen. Kortom regulering is volgens mij geen blijvende oplossing.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links