Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Goldman Sachs: kracht herstel laag

De cijfers van Europese bedrijven zullen volgens verwachting of net boven verwachting uitvallen. Dat voorspelt zakenbank Goldman Sachs in de Europe Strategy Matters. De bank verwacht dat de vertraging in de macro-economische groei tijdelijk is. Desondanks had dit al wel zijn invloed op de verwachtingen voor de verdiensten.

Het tweede kwartaal is belangrijk omdat veel Europese bedrijven slechts een keer per halfjaar hun cijfers naar buiten brengen. De meeste bedrijven geven in de laatste twee weken van juli of de eerste week van augustus hun cijfers vrij. Alleen gezondheidszorg en technologie komen eerder, gezien de nauwe banden met de VS waar de cijfers een week eerder naar buiten worden gebracht.

In vergelijking met andere landen brengen Zwitserland, Finland en Zweden hun cijfers vroeg naar buiten. Ook Engeland is een bijzonder geval, doordat relatief veel van de bedrijven in de STOXX Europe 600 een onconventioneel einde van het jaar hebben.

Sinds het begin van het jaar bleef de verkoop stijgen. De lagere winstverwachtingen worden vooral veroorzaakt door lagere verwachte marges. Een van de mogelijke verklaringen hiervoor is de stijging in grondstofprijzen.

De verwachtingen voor cyclische sectoren zoals de auto-industrie en industrie zijn gestegen, maar die voor de financiële sector zijn tegen de verwachting in gedaald. Over het algemeen is de kracht van het cyclisch herstel wat lager dan Goldman Sachs verwachtte. Dit verklaart de bank gedeeltelijk door groeibeperkingen als de olieprijs, maar met name door de groei in 2010 die hoger was dan de consensus.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 19 apr Must read: Apple worstelt in China
  2. 18 apr Must read: beleggen in landbouw dan maar
  3. 17 apr Must read: Risico nummer 1 is?

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links