Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Must Read: junkstatus Portugal

Moody´s verlaagt de kredietwaardigheid van Portugal waardoor de goudprijs stijgt, Griekse banken zeggen steun toe, een nieuwe investeringsronde voor Twitter, DNB moet betalen en Berkshire bereidt een bod voor.

IEX Fonds 40
De fondsenindex IEX Fonds 40 staat op 159,51 en dat is een verlies van 2,51% voor het beursjaar 2011. De afgelopen week noteert Fonds 40 1,69% hoger.

Downgrade Portugal
Kredietbeoordelaar Moody's heeft de kredietwaardigheid van Portugal verlaagd naar de 'junkstatus'. Moody's is van mening dat Portugal dezelfde soort steun nodig heeft als dat Griekenland nu krijgt.

Stijgende goudkoers
De downgrade van Portugal door kredietbeoordelaar Moody´s kan negatief zijn voor de aandelenmarkten, voor goudbezitters is het vooralsnog positief. Beleggers zoeken een veilige haven waardoor de koers van goud vooralsnog stijgt.

Griekse banken zeggen steun toe
De Griekse banken hebben aangegeven dat zij willen deelnemen aan het herstelproces om Griekenland weer financieel gezond te krijgen. In Parijs komen 20 banken bijeen om de rol van obligatiehouders bij het Griekse reddingsplan te bespreken.

Nieuwe investeringsronde Twitter
Twitter kiest wederom kapitaal van privé investeerders boven een beursgang. De investeringen zouden gaan om honderden miljoenen dollars en zullen er voor zorgen dat het bedrijf zeven miljard dollar waard is.

Deposito´s vallen onder garantieregeling
Goed nieuws voor de mensen die een achtergesteld deposito hadden bij de DSB bank. Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven heeft vastgesteld dat deze deposito´s vallen onder het garantiestelsel van De Nederlandsche Bank.

Berkshire bereidt bod voor
Beleggingsinstelling Berkshire Hathaway Inc. van Warren Buffett is onderdeel van een groep die een bod wil gaan doen op het voormalige CitiFinancial van Citigroep Inc. In samenwerking met Centerbridge Partners LP en Leucadia National corp. bereidt Berkshire een bod voor van 8 miljard dollar.

Toename jeugdwerkloosheid
Onderstaand een overzicht van de enorme toename van werkloosheid onder jongeren. Zwakke landen als Griekenland en Spanje scoren erg slecht. Meer via Economist.


 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10:30 Must read: Apple worstelt in China
  2. 18 apr Must read: beleggen in landbouw dan maar
  3. 17 apr Must read: Risico nummer 1 is?

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links