Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rothschild: geen zorgen om Azië

Investeerders, vrees niet. Volgens vermogensbeheerder Edmond de Rothschild verbetert de situatie in Azië nog steeds, ondanks de recente volatiliteit. De huidige zwakke markt wordt grotendeels veroorzaakt door angst, die leidt tot irrationele reacties bij investeerders. Hoewel de groei van de Chinese economie vertraagt, is er nog steeds sprake van groei. De groei van de winst per aandeel voor China in 2011 is zelfs herzien van 19% naar 20%, en die voor Azië zonder Japan van 14% tot 16%.

De taxaties zijn momenteel erg gunstig. Vooral in China bevinden ze zich op extreem lage niveaus. Investeerders in India moeten voorzichtig zijn, maar ook hier verbeteren de vooruitzichten. De taxaties bevinden zich dicht bij het historisch gemiddelde. Verwacht wordt dat de groei van het bbp een procent hoger ligt dan in 2010, namelijk op 8,4%. Het begrotingstekort zal waarschijnlijk dalen van 10% naar 8,5%.

Edmond de Rothschild behoudt de positieve positie voor China. Als redenen noemt de vermogensbeheerder de sterke groei van de winst per aandeel, de krachtige munteenheid en de stijgende inkomens. Daarnaast weet het land beter grip te houden op de prijzen en begint het de positieve tekenen van een terugwijkende inflatie te zien. De lage rente in Hong Kong betekent dat er een blijvende vraag naar investeringen in andere activaklassen zal zijn.

Singapore, Korea, India en Thailand
De vermogensbeheerder is neutraal voor wat betreft Singapore, en wat terughoudender voor Korea. Singapore is als volwassen economie beter bestand tegen inflatie. Bepaalde sectoren zoals de havenactiviteiten profiteerden van de rijzende energieprijzen, maar zijn in het nadeel als de energieprijzen drastisch dalen. In Korea prefereert Edmond de Rothschild de technologische- en consumptiesector.

India en Thailand bieden positieve vooruitzichten, vooral als de olieprijs daalt. De winstprognose in India werd naar beneden bijgesteld, maar lijkt nog steeds te hoog. Thailand is de laatste tijd het slachtoffer geworden van een verkoopgolf onder buitenlandse investeerders, maar politieke onrusten creëren mogelijk een goede aankoopmogelijkheid. 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10:00 Must read: beleggen in landbouw dan maar
  2. 17 apr Must read: Risico nummer 1 is?
  3. 16 apr Must read: Koopkrachtherstel helpt Nederlandse economie vooruit

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links