Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

SPDR lanceert nieuwe ETF’s

De Fixed Income en Equity ETF’s van SPDR zijn vanaf maandag beursgenoteerd en verkrijgbaar in Nederland. Dat schrijft State Street Global Advisors (SSgA) in een persbericht. SPDR® ETF’s is het exchange traded funds (ETF) platform van State Street Global Advisors (SSgA) De SPDR ETF’s waren al verhandelbaar op de Deutsche Börsche. SPDR is wereldwijd de op twee na grootste aanbieder van ETF’s.

De nieuwe SPDR ETF’s omvatten emerging market equity en global equity producten Dit zijn de eerste Europese equity ETF’s die de MSCI All Country World Index (ACWI) en MSCI ACWI Investable Market Index (ACWI IMI) volgen en de eerste Europese fixed income ETF die beleggers toegang geeft tot de schuldenmarkt van opkomende landen in de lokale munt.

Primeur
De nieuwe SPDR Barclays Capital US Aggregate Bond ETF is een primeur op de Europese markt en de SPDR Barclays Capital Sterling Aggregate Bond ETF is de eerste ETF die wereldwijd toegang geeft tot de door de investment-grade Sterling gedomineerde obligatiemarkt door de Barclays Capital Sterling Aggregate Index te volgen.

Opkomende markten
Zes van de nieuwe SPDR ETF’s zijn gericht op opkomende markten en hebben als doel beleggers specifieke tools aan te bieden, zodat zij zich kunnen focussen op ‘equity en schuld’ in deze markten. De nieuwe SPDR ETF’s omvatten producten die aandelen en staatsobligaties in opkomende markten volgen. De equity ETF’s richten zich vooral op het small-cap segment en volgen belangrijke regionale groepen in opkomende markten.

Voor meer informatie en een overzicht van de nieuwste SPDR ETF’s zie:

www.spdrseurope.com

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10:00 Must read: Japanse yen bereikt nieuw dieptepunt
  2. 24 apr Must read: Klimaatverandering bedreigt grondstoffenmarkt
  3. 23 apr Must read: Militaire uitgaven op recordniveau

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links