Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Goudprijs herstelt, zilver minder

Barclays stelt dat de plotselinge opleving in de vraag naar zink misplaatst is. De fundamentals van zink zijn niet verbeterd terwijl de voorraden en de productie juist toenemen. Zink is dan ook de minst favoriete metaalsoort van de bank en de analisten verwachten dat het metaal een underperfomance zal laten zien ten opzichte van de andere metaalsoorten.

De interesse in zilver is toegenomen na de recente prijsdaling maar tot dusverre blijft de prijs achter. Daarom blijft de broodnodige steun van beleggers om de prijs te stuwen voorlopig uit, meent Barclays Capital. Het beheerd vermogen in de iShares Silver ETF  is voor de zevende opeenvolgende dag lager, terwijl de vraag naar zilveren munten op peil blijft.

Goudprijzen noteerden woensdag een nieuwe recordprijs van 1086 euro per ounce, schrijven de analisten van Commerzbank. Goud steeg ook in een dollarnotering naar recordhoogte van 1530 dollar per troy ounce, wat het hoogste niveau sinds mei is. De voedingsbodem die ten grondslag ligt aan de stijging is het voortschrijdende debat over het al dan niet herstructureren van de Griekse staatsschuld. Beleggers stappen in goud omdat zij denken dat dit een veiligere haven is.

De vraag naar juwelen is nog steeds hoog volgens Commerzbank. De ogen zijn dan ook gericht op de moesson in India. Het is vooral de rurale bevolking van India die de vraag voor zijn rekening neemt. Volgens Commerzbank heeft de koperprijs zich herstelt van de recente zwakte. Zij vinden hiervoor bewijs van in cijfers van the International Copper Study Group. Daaruit blijkt onder meer dat de kopervoorraden in de pakhuizen niet verder zijn opgelopen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 19 apr Must read: Apple worstelt in China
  2. 18 apr Must read: beleggen in landbouw dan maar
  3. 17 apr Must read: Risico nummer 1 is?

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Bergen 26 mei 2011 01:04
    Wie schreef dit idiote stukje? De titel suggereert dat weer meer beleggers instappen in een zilver ETF, maar in het stukje zelf staat: "Het beheerd vermogen in de iShares Silver ETF is voor de zevende opeenvolgende dag lager". Dit klinkt nogal onzinnig, lijkt me.
    En wat heeft de moesson met de Indiase vraag naar juwelen te maken? Kopen Indiers meer of juist minder juwelen als het regent? Wat moet de lezer met deze non-informatie?
  2. Poiuyt 26 mei 2011 09:14
    In oktober begint het huwelijksseizoen in India. Op de site van Kitco kun je mooi zien wat de prijsontwikkeling per jaar is. Ik heb nog geen invloed van het huwelijksseizoen op de prijs van goud kunnen ontdekken.

    Ik zou graag linkjes naar de volledige artikelen, persberichten of whatever willen hebben. Het hele stuk lezen kan dan net de context geven die nodig is voor extra begrip.

    Barclays stelt X en Commerzbank schrijft Y op basis van cijfers van International Copper Study Group.

    www.kitco.com/charts/historicalgold.html
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links