Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Zeepbelbeleggen is best lucratief

Wat is optimale strategie om te beleggen in overspannen aandelenmarkten? Dat is de vraag die is gesteld in een prijswinnende publicatie van Nadja Guenster, universitair docent aan de Universiteit van Maastricht. Zij schreef het artikel ‘Riding the Bubble’ over investeren in ‘bubbles’ samen met Erik Kole (Financiële Econometrie, Erasmus Universiteit) en professor Ben Jacobsen (Massey University, New Zealand).

In het artikel ‘Riding Bubbles’ is op basis van een empirische studie de optimale strategie vastgesteld voor beleggen in overspannen aandelenmarkten zoals de internetbubbel in de late jaren negentig. Moeten beleggers hierin investeren of juist niet omdat de zeepbel elk moment kan knappen? Uit het artikel blijkt dat het raadzaam is om wel degelijk in stappen omdat dit een abnormaal hoog rendement kan opleveren van 3% tot 8% per jaar.

Uit de ruim veertig inzendingen zijn drie prijswinnende publicaties gekozen, die door de auteurs werden gepresenteerd op het hoofdkantoor van PanAgora in Boston, USA. De Crowell Prize is ingesteld in 2001 voor wetenschappers die zich bezighouden met kwantitatief beleggingsonderzoek. De drie bovengenoemde onderzoekers wonnen met hun publicatie de tweede plaats en een bedrag van 3.000 dollar. Lees hier het hele artikel.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10:30 Must read: Apple worstelt in China
  2. 18 apr Must read: beleggen in landbouw dan maar
  3. 17 apr Must read: Risico nummer 1 is?

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links