Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BNP Paribas verkoopt aandelen EM

Vrees voor een aanzienlijke vertraging in de groei is overdreven. Dat stelt beleggingsspecialist Joost van Leenders van BNP Paribas Investment Partners in de wekelijkse strategie update. Minder optimistische voorlopende indicatoren en een hogere inflatie resulteerden in een minder positief klimaat voor aandelen, maar de economische indicatoren blijven globaal genomen op groei wijzen. De bedrijven maken nog altijd sterke winstcijfers bekend en de Federale Reserve handhaaft haar soepel monetair beleid. BNP Paribas bleef daarom positief voor aandelen. 

BNP Paribas verlaagde de positie in aandelen uit de opkomende markten, maar is nog altijd overwogen. De inflatie en het monetaire beleid zijn een groter punt van zorg. Brazilië, Rusland, India en China hebben hun monetair beleid aanzienlijk verstrakt en de rente heeft er nu een niveau bereikt dat de obligatierendementen omhoog kan duwen. Dat zou ongunstig zijn voor aandelen. Tegelijk is de inflatie opnieuw versneld. Volgens BNP Paribas geen nieuw probleem voor de markten, maar wel een goed moment om winst te pakken.

Het milde beleid van de Federale Reserve zorgde er mede voor dat aandelen uit de ontwikkelde markten het vorige week beter deden. Ook de resultaten van Amerikaanse bedrijven speelden mee. BNP Paribas reduceerde de globale positie in aandelen echter van overwogen naar neutraal, omdat de economische cyclus en het monetaire beleid niet langer ondersteunend zijn. De Fed zal de kwantitatieve versoepeling tegen het einde van het kwartaal beëindigen en het is de vraag hoe de markten hierop zullen reageren.

In de eurozone steeg de index van het economische sentiment voor de tweede maand op rij. De aangekondigde bezuinigingen en de sterke euro wijzen echter op een komende groeivertraging. De ECB heeft stappen gezet om de rente te verhogen en dat kan een impact hebben op de perifere economieën waar meer hypotheekleningen met een variabele rente zijn afgesloten. Maar per saldo zullen deze eerste stappen van de ECB volgens BNP Paribas slechts een beperkte impact hebben.

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10:00 Must read: Japanse yen bereikt nieuw dieptepunt
  2. 24 apr Must read: Klimaatverandering bedreigt grondstoffenmarkt
  3. 23 apr Must read: Militaire uitgaven op recordniveau

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links