Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Doorbraak bij de DAX?

Daggrafiek
Langzaam maar zeker keert de trendmatigheid toe op het korte speelveld van de DAX. Spelers zijn bereid om overtuigend richting te kiezen, opwaarts in dit geval. Ik kan twee lijnen intekenen, die tezamen een stijgend trendkanaal vormen met ruime kantelpunten, te weten 6994 steun en 7441 weerstand. Dit laatste niveau is ook op de weekgrafiek een cruciaal kantelpunt. Het wegslaan van deze weerstand impliceert een stevige impuls en zal leiden tot fors hogere niveaus.

Al met al een mooi plaatje met duidelijke routepaaltjes.

Koopconditie blijft valide zolang de index boven de groene lijn beweegt. Boven 7441 flink aankopen doen en de portefeuille extra vullen.

Weekgrafiek
Al tijdenlang is sprake van een sterke trendfase. Hogere toppen en hogere bodems, alsook koersvorming boven een gestaag oplopende sleepkabel in combinatie met een RSI boven de 50 lijn, illustreren de dominante positie van de stier. De recente tik van ruim 7441 tot 6483 was dan ook een gezonde correctiebeweging, die keurig werd opgevangen door de gemiddeldelijn. Inmiddels ruiken de stieren alweer de 7441 top.

Gaan ze deze breken, of wordt het een draaipunt? Er is sprake van een trendfase, dus een doorbraak ligt voor de hand. Een stevige impuls richting 8100, gelijk aan topvorming in 2007, sluit ik dan niet uit.

Posities aanhouden en boven 7441 additionele aankopen doen...


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Bakker

Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. Hij houdt zich bezig met het analyseren van grafieken, het in beeld brengen van marktsentiment en het ontwikkelen en testen van beleggings- en sentimentmodellen.

Meer over Nico Bakker

Recente artikelen van Nico Bakker

  1. okt '20 Slimste Belegger 2020: coach Nico Bakker
  2. mei '19 Hollandse Aandelenavond: Nico Bakker 1
  3. jun '17 Een blik op ASML, Shell en SBM Offshore

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links