Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Correctiebeweging ING afronden?

De weekcandle is weliswaar nog zwart, de correctie is nog in volle gang, de beren vechten zich een weg omlaag. Maar toch wil ik uw aandacht vragen voor een zogenaamd anticiperend steunscenario. Dit laatste betekent dat je als actieve belegger alvast positie inneemt inzake een nieuwe verwachte koersbeweging die nog niet is gestart. Misschien moet ik wel zeggen dat je hoopt op een draai in de markt, waar je nu al op anticipeert. In geval van ING luidt de veronderstelling dat de correctiebeweging afgerond kan worden en dat de stieren zich opmaken om de langere termijn uptrend te hervatten. De volgende bouwsteentjes dragen bij tot dit scenario.

De weekcandle heeft met zijn omlaag wijzende spriet bijna 8,00 aangetikt, gelijk aan de oplopende trendlijn. Tevens ligt rond dat niveau een 61,8% retracementgrens als min of meer natuurlijk rustpunt. Het zwarte lichaam van de huidige weekcandle ligt overigens thans al weer boven de 50% retracementgrens. Mocht deze week inderdaad gebodemd worden rond de huidige niveaus, dan impliceert dit een hogere bodem boven de sleepkabel, een mooi bouwsteentje. Laatste indicatie wordt aangereikt door de RSI, die vrijwel de 50-lijn heeft aangetikt. Een scherpe opwaartse draai zou mooi zijn. Anticiperen is leuk, bevestigen is beter, dus komende week zie ik graag een mooie witte candle verschijnen.

Turbo Tijd
De koers veert op vanaf de 8,00/8,19 steungrens, hetgeen een eerste indicatie van herstel en bodemvorming impliceert. Anticiperende RBS Turbo Long jagers slaan hun slag en helpen de stieren een handje. Wilt u niet anticiperen, wacht dan op het Engeltje, een witte weekcandle.


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Bakker

Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. Hij houdt zich bezig met het analyseren van grafieken, het in beeld brengen van marktsentiment en het ontwikkelen en testen van beleggings- en sentimentmodellen.

Meer over Nico Bakker

Recente artikelen van Nico Bakker

  1. okt '20 Slimste Belegger 2020: coach Nico Bakker
  2. mei '19 Hollandse Aandelenavond: Nico Bakker 1
  3. jun '17 Een blik op ASML, Shell en SBM Offshore

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links