Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Moody’s: Hedge funds en pensioenen

De hedge funds zien een sterkere instroom van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen. Dit veroorzaakt een verschuiving in deze sector, schrijft Moody´s in haar Industry Outlook. De sector is aan een opmars bezig sinds Q3 van 2010, waardoor het marktvertrouwen in de sector weer toeneemt met instroom van beleggers.

Moody´s heeft haar oordeel over de hedge funds bijgesteld naar stabiel, de verbetering wordt gesteund door verbeterde prestaties en winstgroei bij de fondsen. Volgens de kredietbeoordelaar hebben de hedge funds hun balansen versterkt, is er meer duidelijkheid gekomen over nieuwe regelgeving en worden de financiële markten stabieler. Gevaren schuilen in de zwakke organische groei, prijsdruk en de gevoeligheid van beleggers voor onverwachte mondiale gebeurtenissen.

Met de komst van meer institutionele beleggers in de sector, zullen managers van hedge funds hun fee moeten verlagen, strategie aanpassen en terughoudender  met risico´s om moeten gaan. Global Pensions schrijft dat de input van pensioenfondsen ook een zeker risico met zich meebrengt voor de hedge funds. Zij zullen hun investor relations moeten uitbreiden en een slag moeten maken in verslaggeving en procedures. Verder brengt de wijziging van hoog risico-beleggers naar pensioenfondsen een meer conservatief risicobeleid met zich mee. Dat kan leiden tot een fundamentele verandering met verlies van de flexibiliteit en het ondernemerschap van de hedge fund-sector.

Moody’s ziet verder een groei in managed accounts, een trend die op de korte termijn doorzet dankzij de voordelen van onafhankelijkheid, transparantie en liquiditeit. Het gevaar dat Moody’s hierbij signaleert schuilt in de concentratie van het operationele risico bij een kleiner aantal tegenpartijen en fragmentatie van de sector.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 23 apr Must read: Militaire uitgaven op recordniveau
  2. 22 apr Must read: Inzetten op herstel duurzame energiebedrijven
  3. 19 apr Must read: Apple worstelt in China

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links