Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Must Read: Land van rijzende zonne-energie

Niet in aandelen, maar alleen obligaties, daar hadden pensioenfondsen in moeten beleggen. Plus, niet alleen steenkolen zijn popolair, ook zonne-energieaandelen, de bodembel voor de Amerikaanse huizenmarkt en zonder u een minderwaardigheidscomplex aan te praten, lang is beter.

IEX Fonds 40
Fondsenindex IEX Fonds 40 staat op 156,38. Azië-aandelenfondsen, thema's en vastgoed staan in de plus. Obligaties, daar zijn - zoals verwacht - vooral rode cijfers te zien

Obligaties zijn beter, pensioenfondsen
Pensioenfondsen kunnen ook niks goed doen, zo lijkt het. Vanmorgen in het FD een verhaal dat de discussie over de rendementen van pensioenfondsen krijgt een nieuwe wending. De claims van de Pensioenfederatie over de voordelen van beleggen in aandelen zouden niet kloppen. Pensioenfondsen zouden sinds 1985 beter af waren geweest met alleen veilige langlopende obligaties, in plaats van ook aandelen te kopen, aldus een van de conclusies in het artikel.

Snel handelen
De IEXProfs-redactie kreeg 'm ook, het persbericht over een nieuwe tool voor doe-het-zelf-beleggers. Op www.brokerspeedtest.nl kunnen particuliere beleggers kijken hoe lang het bij de verschillende Nederlandse brokers/banken duurt om een aandelen-, optie- of futureorder naar de beurs te versturen. De test is een initiatief van Lynx, een broker. Meer via Eufin.

Apple afgewaardeerd
Is de downgrade van Apple door JMP Securities een mooi instapmoment? Zeker is dat de afwaardering van het superaandeel uniek is, aldus Barron's. Volgens de analist is de belangijkste reden voor de downgrade "to reflect risk associated with the notable deceleration in its primary manufacturing partner Hon Hai (Foxconn) that was emerging even prior to the amplified uncertainty created by developments in Japan."

Bodembel Amerikaanse huizenmarkt
Kloink! Klinkt daar de bodembel voor het aantal nieuw gebouwde huizen in de States? In februari werden er 479.000 nieuwe huizen gebouwd, zo'n 22% minder dan in de maand ervoor en net meer dan het laagterecord van in de crisis. Volgens Calculated Risk is het lage getal in februari goed nieuws voor de markt.

Kortingssites in gevecht
Groupon, de site met de groepskortingen, heeft inmiddels geen uniek businessmodel meer. Concurrenten, zoals Foursquare, proberen het ook en weten bakken geld los te weken bij investeerders. Zouden zij ook zoveel mails sturen op een dag, ook zonder dat je je profiel hebt ingevuld? Pfff een beetje too much.

Land van de rijzende zon(ne-energie)
Niet alleen steenkool, ook natural gas is opeens heel populair. En wat dacht je van zonne-energie. Japan is niet voor niets het land van de rijzende zon, zo concludeert de WSJ.

Klein is fijn, of lang is beter?
Eentje uit de categorie 'nice to know': lange mensen schijnen gelukkiger te zijn dan kleintjes. althans dat staat in de NYT. Op de redactie van IEXProfs zijn de lange mensen aanmerkelijk nurkser dan de korte... Of zou dat schijn zijn? (link via abnormal returns)

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 16 apr Must read: Koopkrachtherstel helpt Nederlandse economie vooruit
  2. 15 apr Must read: Wat notoire beurspessimisten missen
  3. 12 apr Must read: Deze 15 aandelen had u vooral niet moeten hebben

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links