Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Must Read: Vaatje olie? 300 dollar graag

Olie kost in 2020 300 dollar per vat, het positieve effect van een praatje van eeen CEO op CNBC, het eerste hedgefund in China is een feit en anti-stresstips aan het eind van deze expiratieweek.

IEX Fonds 40
Fondsenindex IEX Fonds 40 staat op 164,44. Het rendement van deze index over de afgelopen drie maanden is 5,13%.

Profs houden van vastgoed
De Amerikaanse huizenmarkt - die nogsteeds op z'n gat ligt - en de oververhitte vastgoedmarkten in Azië doen anders vermoeden, maar vastgoed is populair onder professionele beleggers, aldus Seeking Alpha. Vastgoed is de categorie die beleggers dit jaar wel eens dubbelcijferige rendementen kan opleveren.

Olie naar 300 dollar
"Whatever Happens in Egypt, Oil Will Hit $300 by 2020.' Kijk dat is nog eens een duidelijke visie. Deze mening is van Charles T. Maxwell, een analist die de energiesector volgt sinds 1957. Hij kan het weten? Meer in Barron's.

Oliecorrelatie
Hoe lang zullen de aandelen van logistieke firma's nog gelijk opgaan met olie? Sinds de start van de crisis is de correlatie niet negatief geweest en wat moet er gebeuren om het evenwicht te verstoren? Tom Brakke zet oorzaken en gevolgen op een rij.

CEO's monddood
Een topman zegt nooit iets nieuws meer over zijn bedrijf tijdens een interview. Voor journalisten en analisten is er al een tijdje niks meer aan om vragen te stellen aan een CEO. Als gevolg van de strenge regels mag hij toch niks meer zeggen. Ondanks dat ze niet veel zeggen, zorgt een praatje op nieuwszender CNBC volgens onderzoek wel voor ene korte opleving van het aandeel, zo schrijft de WSJ.

Eerste hedgefund China
Het eerste geregistreerde hedgefund is eindelijk feit in China. Guotai Junan Securities Co is van plan een fonds met 45 miljoen dollar seed capital te starten en heeft toestemming van de China Securities Regulatory Commission. Meer via hedgeweek.

Apple is the best
Barron's maakt elk jaar een lijst van de The World's Most Respected Companies. Dit jaar heeft Apple de eer en is Johnson & Johnson de verliezer. Hmm en dat terwijl het populaire Apple prijzen probeert te dicteren buiten hun eigen appstore...

Anti-stresstips van een prof
Als weekuitsmijter tips van een belegger over hoe je stress kunt vermijden: ga schommelen, naar een museum, maak lijstje en praat met vrienden die niet in de financiële sector werken. De titel van deze blog is wat apart 'the woman that peed on her husband', maar deze wordt later nog uitgelegd. (link via abnormal returns)

IEXProfs Must Read disclaimer:

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10:00 Must read: Militaire uitgaven op recordniveau
  2. 22 apr Must read: Inzetten op herstel duurzame energiebedrijven
  3. 19 apr Must read: Apple worstelt in China

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links