Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kappen met eurodollar

In eurodollar gebeurde de afgelopen dagen per saldo helemaal niets. Daarom sta ik in de column van vandaag kort stil bij dat valutapaar en verleg de technische blik vervolgens naar een andere combi van valuta's.

Weinig nieuws onder de zon in eurodollar dus, waardoor evenmin nieuwe signalen te bemerken zijn bij bestudering van de indicatoren in combinatie met de koersen. Hieronder in de intradaggrafiek zien we dat de opwaartse trend door deze stilstand wel steeds meer schade oploopt. Let wel, dit is het beeld voor de korte termijn. Dus voor beleggers geldt nog steeds dat koersen op termijn stukken hoger zullen gaan, naar mijn verwachting.

Klik op de grafiek voor een grote versie

Op het forum zijn de afgelopen dagen enkele verzoeknummers aangevraagd. Ik heb daaruit valutapaar eurofrank gekozen om vandaag nader te bekijken.

Klik op de grafiek voor een grote versie

Op bovenstaande weekgrafiek zijn twee downtrends te ontdekken. De grootste bevindt zich op dit moment in de buurt van de 1,44. Daarvoor geldt dat wanneer we naar de RSI kijken, er nog geen reden tot aanname van een breuk daarvan aanwezig is. De RSI zit in een bear market range en wordt tijd tot tijd netjes oversold, zoals dat hoort in een downtrend. Wat we hebben gezien op dit time frame is dat na het bereiken van de onderkant van de trend koersen min of meer zijwaarts aan het corrigeren zijn. Maar aangezien dat nogal grote bewegingen zijn kijken we naar de volgende grafiek, de daggrafiek, om meer detail in de analyse te krijgen.

Klik op de grafiek voor een grote versie

De daggrafiek van eurofrank toont - zoals Wanna play aangaf in het forum – inderdaad een weerstandslijn vanaf november 2010, waar we na het breken van de 1,28 tegenaan zijn gebotst. De weerstand op dat niveau van 1,31 is echter dubbel zwaar, omdat de dalende weerstand samenvalt met een voormalig steunniveau uit medio 2010.

Echter op dit time frame zijn we naar mijn idee bezig de uitbraak te consolideren, waarbij koersen best wel eens 1,28 mogen aanstampen, maar niet te lang. Zolang de RSI met z’n leidende karakter binnen zijn stijgende trend blijft, zijn de poging om de 1,31 achter ons te laten en de grotere dalende weerstandslijn die nu op 1,34 ligt nog steeds in tact.

Haalbare kaart
Naar mijn idee is daarom 1,33 haalbare kaart, maar aangezien de breuk van 1,34 grotere implicaties heeft wil ik daar ook een signaal van enige substantie voor zien. Ik denk dat het bereiken van de 1,33 samen moet gaan met een overbought signaal in de RSI, waarna we een aanval kunnen plaatsen met als insteek de weerstand te breken. Wanneer dat gebeurt kunnen we weer naar de weekgrafiek kijken om te zien wat dan de opwaartse ruimte wordt. Het goede nieuws is in dat geval dat de dalende markt een zijwaartse is geworden. We gaan het zien.


Gökhan Erem is fondsmanager van LeoMontFonds en directeur van LeoMont. De gepubliceerde analyses zijn bedoeld als achtergrondinformatie over de financiële markten en vormen geen beleggingsadvies of aanbeveling tot het doen van transacties. LeoMont en Erem aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele onvolledigheid, onjuistheid of gevolgen van informatie die voor de analyses wordt gebruikt. De waarden waarop analyses gebaseerd zijn kunnen onderdeel uitmaken van LeoMontFonds of de LeoMont-Portefeuille die zijn opgebouwd uit turbo’s van Goldman Sachs. De beloning van LeoMont of Erem staat niet in relatie tot de standpunten in deze publicatie. Raadpleeg meerdere bronnen en neem zelf beslissingen. Voor meer informatie e-mail naar info@leomont.com.

Auteur: Gökhan Erem

Gökhan Erem is fondsmanager van LeoMontFonds en directeur van LeoMont. Deze onderneming verleent een divers scala aan financiële diensten aan particuliere en professionele cliënten. Erem is opgeleid tot Certified Market Technician (CMT) en sinds 1994 werkzaam in de financiële sector. Hij werkte onder andere bij ABN Amro, Ra...

Meer over Gökhan Erem

Recente artikelen van Gökhan Erem

  1. jun '16 TA: Europa op de Brexit-drempel 10
  2. jun '16 TA: FTSE en de Brexit 14
  3. jun '16 TA: Het GBP-plan en de Brexit 9

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links