Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Advies vd Dag: AF-KLM, Akzo, DSM en Philips

Met +28,9% is Fugro dit jaar het beste AEX-fonds. Op respectabele afstand volgt Air France-KLM met +22,4%. Nummer drie is Boskalis-Westminster met +22,1%. De AEX deed -2,4%. De carrier maakt tot vandaag met ruim +3% nu een aardige inhaalslag en dat heeft alles te maken met een ruim 50% (!) koersdoelverhoging van Goldman Sachs.

Dow Jones: Goldman Sachs heeft het koersdoel voor Air France-KLM verhoogd naar 18,90 van 12,35 euro en handhaaft het advies op buy. Het effectenhuis heeft de raming voor de winst per aandeel in het huidige boekjaar aangepast tot 0,35 euro van -0,84 euro. Voor volgend jaar wordt een winst per aandeel voorzien van 1,50 euro, van 1,21 eerder.

Akzo Nobel en DSM

Vreemd dat de grootste bank ter wereld bank dit al niet deed? In ieder geval start HSBC vandaag met het volgen van de Europese chemiesector en Akzo Nobel en DSM kunnen zich in de warme belangstellingen heugen van de Hong Kong & Shanghai Banking Corporation, zoals de bank voluit heet.  

Dow Jones: HSBC stelt dat de vooruitzichten voor de Europese chemie de komende twaalf maanden positief zijn en volgt veertien fondsen. De vraag naar chemieproducten blijft volgens de zakenbank in opkomende landen goed, terwijl ze in ontwikkelde markten verbetert.

Philips

Tot slot zijn er reacties van SNS Securities en Theodoor Gilissen Bankiers op de trading update van Philips.

Dow Jones: Het verlies van de tv-activiteiten op het totale resultaat van Philips is beperkt en het is positief dat het bedrijf nu verwacht zijn 10% margedoel “significant” te overtreffen, zo stelt analist Victor Bareno van SNS Securities. Hij verwacht dat onder de nieuwe CEO in 2011 actie wordt ondernomen bij consumer electronics "dat duidelijk nog altijd een probleemgebied is". Hij herhaalt zijn buy en koersdoel van 32 euro.

Dow Jones: De herhaling van de doelstelling voor 2010 door Philip is een opluchting, zo stelt analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen. Dat de tv-activiteiten het jaar toch afsluiten met een verlies in plaats van break even resultaat is volgens de analist slecht nieuws, al had de markt dit waarschijnlijk al ingecalculeerd. Versteeg herhaalt zijn buy en koersdoel van 30 euro.

Guruwatch.nl Guruwatch Twitter


Guruwatch.nl is een volbloed dochter van IEX.nl. De site houdt analistenadviezen bij en berekent het rendement daarvan. Guruwatch houdt ook alle opinies, tips en stukken bij van de internationale beursguru's. Dit en andere artikelen op de site zijn afkomstig van Arend Jan Kamp, senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie of vraag is altijd welkom.Guruwatch.nl is een volbloed dochter van IEX.nl. De site houdt analistenadviezen bij en berekent het rendement daarvan. Guruwatch houdt ook alle opinies, tips en stukken bij van de internationale beursguru's. Dit en andere artikelen op de site zijn afkomstig van Arend Jan Kamp, senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Auteur: Guruwatch.nl

Meer over Guruwatch.nl

Recente artikelen van Guruwatch.nl

  1. aug '12 DE dus, maar ook Fugro? 1
  2. mei '12 Biotech CSM
  3. apr '12 Beursexit TomTom?

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links