Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Zwakke euro, sterke winsten

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Corné van Zeijl

Corné van Zeijl is analist en strateeg bij Actiam. Daarnaast is hij beurscommentator bij onder meer RTL Z en BNR en schrijft hij columns voor verschillende media. Van Zeijl begon zijn carrière als analist voor Staalbankiers in 1986. In 1989 maakte hij de overstap naar vermogensbeheerder bij Robeco. Tussen 1994 en 2003 was ...

Meer over Corné van Zeijl

Recente artikelen van Corné van Zeijl

  1. dec '13 2014: Nieuwe eurocrisis? 8
  2. okt '12 Tabée Van Zeijl 51
  3. sep '12 Héle mooie grafieken 1

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. Geen Gezeik, iedereen rijk 17 mei 2010 10:48
    kort na de introductie van de euro in 2002 zakte de euro ook fors en dat ging ook toen gepaard met scherpe koersdalingen van Nederlandse aandelen. Die daalden ook toen ook veel sterker dan Amerikaanse aandelen ondanks dat de FED toen de rente op 1% had gezet en de regering Bush al snel begrotingstekorten van vele honderden miljarden dollars begon te produceren. Deze oude wetmatigheid zou moeten gelden, maar doet dat de laatste 10 jaar eigenlijk helemaal niet meer.
  2. Met Effekt 17 mei 2010 13:38
    quote:

    robbedouche2 schreef:

    [quote=EdArnhem]
    zo'n overzicht, maar dan voor omzet in Aziatische valuta lijkt me ook nuttig
    [/quote]

    Helemaal mee eens. En daarnaast ook nog graag een top 20 van omzet in Aziatische valuta van niet-Aziatische bedrijven die een NYSE-Euronext notering hebben...:-)
    De meeste Aziatisch valuta (behalve Yen) zijn redelijk aan de USD gekoppeld.

    Waarom maak je niet zelf zo'n lijstje en zet dat hier neer. Daar leer je meer van dan anderen te vragen voor jouw na te denken.
  3. [verwijderd] 13 november 2010 09:06
    'De euro is er niet voor eeuwig'
    www.tijd.be/nieuws/politiek_-_economi...
    12 november 2010 door Kris van Haver
    De toestand in Europa is ‘zeer precair'. Karel Lannoo van de Europese denktank Ceps, is behoorlijk pessimistisch over de toekomst van Europa: 'Het voortbestaan van de euro is niet vanzelfsprekend.’

    'We nemen het voortbestaan van de euro te veel als vanzelfsprekend. Maar als de monetaire unie een ‘win-lose’ situatie wordt, blijft ze niet duren', zegt Lannoo in een gesprek dat zaterdag verschijnt in De Tijd.

    'De economische situatie in Noord- en Zuid-Europa is te verschillend. Zeker de Duitsers vinden dat de redding niet alleen van hen moet komen.'

    Lannoo is zeer bezorgd over de zwakke Europese Commissie. ‘De Duitse reactie van het ogenblik is: hebben we nog een Europese Unie nodig?’ Barroso had voor de Europese top gezegd dat hij tegen een wijziging van de Europese verdragen is. Toch beslisten de Europee leiders tot een beperkte verdragswijziging.

    'In feite moet Barroso ontslag nemen', vindt Karel Lannoo.
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links