Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Schade FAANG beperkt

TA: Schade FAANG beperkt

De Amsterdamse beurs heeft de afgelopen dagen een mooi herstel laten zien waardoor de kortetermijn-correctieve fase werd afgebroken. Hoewel de stijgende trend recent is overgegaan in een meer neutraal koersverloop, kunnen we toch langzaam weer opwaarts kijken.

De verkoopgolf in de techsector lijkt even voorbij. Dinsdag liet de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq een stijging zien van bijna 4%, de grootste dagwinst in vier maanden tijd. Een nieuwe opleving van de techsector zou ook de Nederlandse beurs een extra zetje kunnen geven.

FAANG

Afgezien van Alphabet hebben de FAANG-aandelen, de grootste techgiganten op de Amerikaanse beurs, de afgelopen weken flink wat terrein moeten prijsgeven. Ik beoordeel de technische schade voor de lange termijn bij deze zwaargewichten.

Facebook

Facebook wist sinds eind vorig jaar al niet meer te overtuigen en heeft de laatste maanden per saldo een neutraal koersverloop laten zien. De verkoopdruk van de afgelopen weken heeft weinig nieuwe schade aan het technische plaatje toegebracht.

Voorlopig kan het vlakke koersverloop worden voortgezet. Pas na een doorbraak onder steun $244,13 zal het beeld verder verzwakken en kan een grotere correctie plaatsvinden.

Amazon

Amazon beweegt sinds medio 2020 in zijwaartse richting. De koers heeft de stijgende trend verlaten en beweegt in een neutrale bandbreedte tussen steun $2.871 en weerstand $3.552. Door de recente koersdruk is Amazon teruggezakt naar de onderkant van deze bandbreedte.

Als de koers rond dit niveau wordt opgevangen, kan een nieuwe opleving richting de weerstand worden ingezet. Een doorbraak van de steun zal het beeld echter flinke schade toebregen en nieuwe verkoopdruk uitlokken.

Apple

Apple heeft door de recente terugval de stijgende trend verlaten nadat de koers was afgeketst op weerstand $137,98, gevormd door de top van eind 2020. De 200-dagenlijn kan nu als eerste steun bieden rond het huidige koersniveau.

Als de correctie doorzet, ligt de volgende steunzone vlak boven de 100 dollar, gevormd door de bodems van eind vorig jaar. Voorlopig mag een meer neutraal koersverloop worden verwacht.

Netflix

Netflix beweegt al enkele maanden binnen een neutrale bandbreedte tussen steun $466 en weerstand $575. De bewegingen binnen deze bandbreedte zijn volatiel en zonder duidelijke richting.

Netflix heeft recent de herstelbeweging binnen de bandbreedte afgebroken. Om niet verder te verzwakken, dient de koers nogmaals te worden opgevangen op of boven de steun. Een doorbraak van de steun zal ruimte vrijmaken voor een grotere correctie.

Alphabet (Google)

In tegenstelling tot de overige FAANG-aandelen ligt Alphabet er technisch nog zeer goed bij. De verkoopdruk is heel beperkt gebleven, waardoor er slechts sprake is van een adempauze binnen de stijgende trend.

De opgaande beweging kan worden voortgezet richting koersdoel $2.200 zolang het patroon van hogere toppen en bodems intact blijift.

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams

Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams Groep en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een IEX Premium-abonnement heeft u altijd als eerste toegang tot onze tips.
U leest deze al vanaf 2,60 per week.

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij de Tostrams Groep binnen IEX. Voor IEX schrijft hij regelmatig technische analyses. Al op jonge leeftijd werd Wouter gegrepen door de beleggingswereld. Zijn werkzame leven is hij begonnen op de private banking afdeling van een grote bank, maar al snel bleek dat hij zich toch liever alleen met...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

 1. 17 mei Domino-effect in de cryptomarkt blijft vooralsnog uit 2
 2. 16 mei TA Portefeuille Alert: een aankoop en een verkoop
 3. 13 mei Bitcoin en BNB testen belangrijke steun 1

Reacties

171 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 8 Lepre Chaun 11 maart 2021 07:53
  Verbeterde economisch vooruitzichten wakkeren volgens marktvolgers aan op sectoren zoals het bankwezen die zouden profiteren van een herstel,
  in tegenstelling tot technologieaandelen die vorig jaar tijdens de lockdowns juist stevig in het zadel zaten.

  "We hebben een echte rotatie van groei-aandelen naar waarde-aandelen gezien", zei investeringsstrateeg Altaf Kassam van State Street Global Advisors. "De bedrijven die voorheen achterbleven, zoals de financiële dienstverlening .

  Goed voor ABN .
 2. forum rang 7 ttroo 11 maart 2021 08:51
  En nu? We gaan weer richting het normaal toe. Beurzen blijven abnormaal staan. Bedrijven zullen beter presteren in het terugkerende normaal. Maar geldt dat voor iedereen en is iedereen in 2021 net zo enthousiast met uitgeven als het jaar 2019. Interessant om te zien hoe dat gaat verlopen.

  Down Jones future is naar de 32.4K opgelopen. Azie deed het heel keurig vannacht. Europa heeft de laatste paar dagen wat opstart problemen, maar als ze eenmaal opgang komen lijken ze niet meer te stoppen. AEXie alweer op de 6 8 2. Zolang ze de 670 niet breken is het opstomen. Maar waarderingen blijven wel hoog. En de top lijkt al een tijdje in de maak. Het hoofd zoals een poster het gisteren beschreef. Italie en Spanje gaan goed door. Het zijn de Zuid Europese Tijgers die het doen. Het Zuid Europese Wonder.

  Waar de grenzen zijn is afwachten. Vandaag weer een ouderwets kijkdagje. Tenzij er nog wat vuurwerk op de beurzen komt.

  Appeltje is toch aardig geraakt. Tesla is ook aardig geraakt. Daar zijn flinke deuken in gekomen. En die zullen toch pijn gaan doen bij hun beleggeers die ten eerste hun boom niet meer naar de hemel zien groeien sterker nog ze zullen hebben moeten ingrijpen via steun aankopen. En dat lijkt altijd in het begin een mooie zet te zijn, maar dan moeten ze dat wel waarmaken in de toekomst, want bijkopen kan ook de start zijn van extra pijn.
 3. [verwijderd] 11 maart 2021 09:32
  quote:

  Gwen88 schreef op 11 maart 2021 09:21:

  Goud mag weer wat omhoog kijken dus. Liggen genoeg short aan de bovenkant 1740 voorbij dan 1760
  Als de Fed de rente echt tussen een bandbreedte gaat houden met oplopende inflatie,ga dan maar goud zilver alle aandelen kopen,Fors negatieve reeele rente:goud 4000 AEX 1000
 4. forum rang 7 Fat behind the curve 11 maart 2021 09:44
  quote:

  an12 schreef op 11 maart 2021 09:21:

  Waarom blijft de DAX eigenlijk achter vandaag?
  Ik heb speciaal voor jou het 'Secret Number' weten te kraken dan kun je ze even bellen..;)

  Toegevoegd:

  Secret Number/ Hotline +49 (0) 69 211 18310; 8 - 18 Uhr MEZ;

  boerse-frankfurt@deutsche-boerse.com.
171 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links