Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IEX Podcast: Alles over Galapagos, Pharming en PostNL

IEX Podcast: Alles over Galapagos, Pharming en PostNL

Het is weer vrijdag en dus is het weer tijd voor een nieuwe podcast. Arend Jan en ik bespreken op luchtige wijze de belangrijkste beursontwikkelingen van de afgelopen week. Ook blikken we alvast vooruit.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • De teleurstellende boodschap van Fed-voorzitter Jerome Powell
 • Herweging AEX, AMX en ASCX. Welke namen komen er in de AEX?
 • ASML mooi Buffett-aandeel
 • De overname van ICT Group
 • Het goede nieuws van Galapagos
 • Waarom de markt lauwtjes reageerde op de cijfers van Pharming
 • Boskalis
 • Accell
 • Basic-Fit
 • JDE Peet's
 • Beter Bed 

De podcast is te vinden onder andere in Spotify, Google Play en Apple Podcasts. Ook kunt u gewoon op onderstaande link klikken.

Niels Koerts is beleggingsanalist bij IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een IEX Premium-abonnement heeft u altijd als eerste toegang tot onze tips.
U leest deze al vanaf 2,60 per week.

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is sinds 2019 beleggingsanalist bij IEX. Al op dertienjarige leeftijd begon hij met beleggen, uitgerekend in 2008, het hoogtepunt van de financiële crisis, waardoor hij meteen wist wat verliezen was. Zijn passie voor beleggen heeft hier gelukkig niet onder geleden. In 2020 heeft hij zijn bachelor bestuurskunde ...

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

 1. 11:05 Sanofi: paniek over gewraakte maagzuurremmer is overdreven
 2. 12 aug Slotcall: Sentiment niet kapot te krijgen 11
 3. 12 aug "Ik word verdrietig van deze cijfers" 21

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
 1. Psv998 6 maart 2021 17:49
  De carry trade is te hoog gegrepen voor de heren. De uitleg is helemaal verkeerd. Lenen in yens en asset in dollars betekent bij stijgende dollar juist extra winst. Voor beeld van salaris in yens dan leen je dus niet in yens. De Poolse situatie is veel duidelijker. Lenen in CHF en huis kopen in Polen met Poolse Zloty. De stijging van de CHF overtrof het renteverschil dus daar ging het mis.
 2. Isildur1 7 maart 2021 07:55
  quote:

  alexmaniax schreef op 6 maart 2021 18:52:

  Jullie praten elke keer over dezelfde aandelen, word er moe van!
  Wat een ondankbaar persoon ben jij zeg. Als het je niet zint dan luister je toch niet, niemand die je het verplicht en van te voren kun je duidelijk zien waar men het over gaat hebben. Wat mij betreft doen ze het super goed.

  Dank heren! keep up the good work!
 3. Robull 8 maart 2021 13:54
  Mooie uitzending weer, ik luister altijd graag naar jullie podcast, het viel mij wel op dat jullie nieuwe geluid format wat zachter is, ik weet niet of dat alleen het geval is via google podcasts of ook bij andere podcast apps. Misschien iets om naar te kijken, vooral als je in de auto via je telefoon wil luisteren is dat nogal een probleem.
 4. Kopzorgen over erfpacht 9 maart 2021 12:49
  In zijn vandaag geposte artikel over Het grote afschuiven slaat Marcel Tak (beleggingsstrateeg) de plank toch wel volledig mis.
  Hij vergeet dat aandeelhouders in deze Coronatijd ook al veel te maken met lagere dividenden en ook grote(re) verliezen. Bovendien behoeven Overheidsschulden helemaal niet te worden doorgeschoven naar de toekomst. Dat heeft het recente verleden ook uitgewezen: door extra af te lossen werd de nationale schuld verlaagd van 60% tot 49%. Achteraf heeft Hoekstra (FZ) daar wel geluk mee, want nu kan hij meer doen voor in nood verkerende bedrijven. De nationale schuld kan, in vergelijking met andere landen, best worden opgevoerd tot ca. 70-80%, om later via versnelde aflossingen weer terug te keren naar 60%. Van het doorschuiven naar toekomstige generaties is dan geen enkele sprake.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links