Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dit zijn de winnaars van de Gouden Stier 2020

Dit zijn de winnaars van de Gouden Stier 2020

Normaal gesproken gaat de uitreiking van de IEX Gouden Stieren gepaard met de nodige feestelijkheden: een award ceremony met alles erop en eraan, foto’s van blije winnaars op het podium en een beleggersborrel tot in de late uurtjes.

Door de Covid-pandemie hebben we die glitter en glamour dit jaar uiteraard even in de kast moeten laten liggen. Maar dat wil niet zeggen dat er geen prijzen zijn verdiend in het afgelopen beleggingsjaar.

Bekijk hier de reportage van de uitreiking

Sterker, 2020 was een jaar waarin we, soms juist dóór de bijzondere omstandigheden, zelfs uitzonderlijke prestaties op beleggingsgebied hebben gezien.

De winnaars van de IEX Gouden Stier 2020 - we zijn inmiddels toe aan de veertiende jaargang - hebben die prijs dan ook dubbel en dwars verdiend. De bijbehorende beeldjes gaan we zeker nog eens persoonlijk overhandigen als dat weer veilig kan, maar we willen de kandidaten niet langer in spanning laten dan ze toch al zitten. Daarom maken we vandaag de winnaars bekend.

Van Beste Keuze tot Gouden Stier

Wat moet je ook alweer doen om een Gouden Stier te winnen? In de eerste plaats moet een bedrijf, of product al zijn verkozen tot Beste Keuze van IEX. Die Beste Keuzes hebben we in de afgelopen maanden aan u voorgesteld - u kunt ze hier bekijken.

Van die Beste keuzes belonen we er elk jaar één met een jaarprijs. De jury kijkt daarbij vooral naar de prestaties in het laatste jaar voor de klant. Dat is een breed begrip: het kan om rendement gaan, maar ook om een beter productaanbod, lagere kosten of verbetering van de klantvriendelijkheid.

De winnaars van die jaarprijs mogen komend jaar een Gouden Stier in de prijzenkast zetten. Wie waren dat in 2020?

 • IEX Gouden Stier - Broker van het jaar

ABN Amro Zelf beleggen

 

 • IEX Gouden Stier - Online vermogensbeheerder van het jaar

Axento Vermogensbeheer

 

 • IEX Gouden Stier - Vermogensbeheerder van het jaar

Index Capital

 

 • IEX Gouden Stier - Private bank van het jaar

InsingerGilissen

 

 • IEX Gouden Stier Crowdfundplatform van het jaar

GeldvoorElkaar.nl

 

 • IEX Gouden Stier Beleggingsfonds van het jaar

Carmignac Emergents

 

 • IEX Gouden Stier Duurzaam beleggingsfonds van het jaar

NN Duurzaam Aandelen Fonds

 

 • IEX Gouden Stier Indextracker van het jaar

ACTIAM Duurzaam Index Aandelenfonds Wereld

 

 • IEX Gouden Stier Mixfondsenrange van het jaar

NN Dynamic Mix Funds

 

 • IEX Gouden Stier Turbo-aanbieder van het jaar

BNP Paribas

 

Gouden Stier Publieksprijs

Naast de juryprijzen is er ook één publieksprijs, waarvan de winnaar wordt gekozen door Nederlandse beleggers.

 • Gouden Stier Publieksprijs - Beste Nederlandse beleggingsinstelling

ABN Amro

 

Wij feliciteren de winnaars van harte met deze titel in een bijzonder jaar, dat ons lang zal bijblijven. Op deze plek leest u meer over de Beste Keuzes en ziet u wie er dit jaar allemaal hebben meegestreden om de Gouden Stieren.

Wie graag leest hoe de jury tot zijn oordeel is gekomen kan hieronder het juryrapport downloaden.


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Auteur: Redactie

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie

Recente artikelen van Redactie

 1. 25 nov Aandelen kiezen in 6 stappen
 2. 22 nov Deze crypto-exchanges zijn favoriet onder beleggers 10
 3. 21 nov Online uw geld laten beleggen? Let op deze punten

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
 1. Superdeluuks 21 januari 2021 09:30
  Opmerkelijke keuze voor abn als beste broker én beste nederlandse beleggingsinstelling, voor mij althans. Ben steeds vaker, noodgedwongen, transacties gaan doen bij andere brokers omdat het aanbod steeds marginaler wordt. Ondermeer aanbod buitenlandse beurzen wordt steeds verder uitgehold.
 2. jhm 28 21 januari 2021 09:50
  Sta er ook echt van te kijken, ben het met de vorige reactie dan ook helemaal eens.
  Ook ik heb er een broker bij moeten nemen omdat ik bij de ABNA niet terecht kon
  voor sectoren zoals bijvoorbeeld waterstof.
  Ja 2 of 3 bedrijven, maar de echte pareltjes daar kan je niet in handelen bij ABNA,
  het typeert de logheid en de aversie voor koopmanschap bij de grotere banken.
 3. Optiebelegger 21 januari 2021 13:16
  Voor mij een onbegrijpelijke keuze voor ABN.
  Ik heb slechte ervaringen met de ABNAMRO.
  Zonder enige melding vooraf verhogen ze de marginverplichtingen.
  Tevens zijn de marginverplichtingen bij ABN veel hoger dan bij BINCK.
  Tevens is de provisie bij ABNAMRO veel duurder dan bij BINCK.
 4. Thijs financieel 21 januari 2021 15:24
  Helemaal met de kritiek eens. Bankier al 45 jaar bij ABN AMRO. De laatste jaren neemt de service echter dramatisch af en nemen de kosten enorm toe. De toren hoge boetes worden op de klanten verhaald.
  En zoals al eerder gememoreerd; ze hebben een flink aantal Amerikaanse fondsen geschrapt en de tijd om aan te passen was veel te kort! Ben me op een andere bank aan het oriënteren.
  Een prijs toekennen aan deze bank is rond uit belachelijk.
 5. forum rang 8 ff_relativeren 22 januari 2021 02:12
  Beste Redaktie @ IEX ,

  mooi dat de goed-verdienende Professionele instellingen een gouden stier kunnen winnen. Erkenning + Beloning + een Feestje met gratis drinken + Publiciteit .. toe maar, het kan niet op.

  Ik lanceer hier een warm pleidooi , om tegelijk met de verkiezing en uitreiking van de gouden stier , ook enkele IEX posters een gouden pen of een gouden ganzenveer uit te reiken. Bijvoorbeeld omdat zij 1 of meer bijzonder in het oog springende postings hebben geplaatst. Of omdat zij het talent hebben dat ze financieel materiaal begrijpelijk kunnen uitleggen. Of omdat ze moreel of inhoudelijk consequente posters zijn. U , als redaktie van IEX , weet dat die posters er zijn. Er zijn vast nog wel enkele categorieën die U zonder moeite kunt toevoegen.

  Zet hen op het feestje van de gouden stier ook in hetzelfde zonnetje. Erkenning , Beloning , Publiciteit , Feestje. Gebruik eenzelfde filter als bij de verkiezing van de gouden stier : Nomineer een groepje posters en destilleer de winnaar per categorie. U , als redaktie , weet als geen ander dat zij de drijvende motor zijn achter het succes van de IEX forums.

  Zij verdienen een feestje. Ze zijn goed in wat ze doen op IEX. En daarmee zijn ze goed voor IEX. Beste Redaktie , zet hen in het zonnetje. Geef hen ook dat feestje. Want ik weet bijna zeker , dat de publiciteit die het los maakt , meer bijdraagt voor IEX dan de badges. Want die badges zijn intern , maar de jaarlijkse publiciteit voor de verkiezing van een gouden pen of een gouden ganzenveer , dat trekt de aandacht.

  Het is dus niet alleen leuk voor de winnaars en hun families. Het is ook leuk voor IEX .. laat ik een voorzetje geven : U weet wie ik ben en hoe ik te bereiken ben. Ik denk graag mee over wie er per categorie genomineerd kan worden. En daarmee ben ik zelf niet beschikbaar voor het winnen van een prijsje.

  Geen eigenbelang en wel een leuk idee. Doet U het ? Komt er een verkiezing van de gouden pen of gouden ganzenveer ? Een prijsje en een feestje voor winnende IEX-posters ? Tegelijk met het feest van de gouden stier ?

  Hartelijke en geïnspireerde groeten.
 6. IEX - Pieter Kort 22 januari 2021 16:04
  Beste ff_relativeren,

  Dat is een leuk en sympathiek idee. Een soort Gouden Griffel voor beste forumpost of -poster. Een mooie manier om kwalitatieve posters in het zonnetje te zetten, in aanvulling op de badges.

  De Gouden Stier 2021 houdt zich normaal gesproken vooral bezig met producten en diensten voor beleggers en niet zozeer met mensen of artikelen, dus de vraag is even of het binnen dat concept past, of dat we zoiets op een andere manier zouden moeten organiseren. Daar moeten we nog even over nadenken.

  Komende tijd buigen we ons over de (vele) plannen die we nog eens willen opstarten. Ik voeg uw suggestie graag toe aan de ideeënlijst.

  Dank voor het meedenken!

  Vriendelijke groet, Pieter Kort
 7. forum rang 8 ff_relativeren 7 februari 2021 03:30
  Beste Redaktie en Management IEX,

  Dank voor de feedback. Voor een parallelle verkiezing Gouden Ganzenveer of Griffel , voor IEX-forum-leden, komen zo 1-2-3 de volgende categorieën bij me op (en ik besef dat er nog meer dan genoeg tijd is om zoiets vorm te geven) :

  Enkele denkbare categorieën voor de toekomstige Verkiezing van de gouden pen / gouden ganzenveer op IEX

  - Per categorie maximaal 5 nominaties
  - Per categorie 1 uiteindelijke winna(a)r(es)

  • Voor de meest opmerkelijke postings
  • Voor de meest ontroerende postings
  • Voor de meest gequote postings
  • Voor de meest consequent inhoudelijke schrijvers
  • Voor de schrijvers die over 1 of meer beursgenoteerde aandelen de beste inhoudelijke kennis hebben (en dan bedoel ik niet knippen-plakken)
  • Voor de schrijvers die financiële materie heel begrijpelijk uit kunnen leggen
  • Voor de schrijvers met morele inbreng (zeg maar ons geweten op IEX)
  • Voor de schrijvers van wie postings op IEX het populairst zijn op andere sociale media (als jullie dat toevallig volgen)
  • Voor de schrijvers die TA laten zien en kunnen uitleggen EN het kunnen combineren met bredere kennis over beursgenoteerde fondsen
  • Voor de schrijvers die op IEX een bindende factor zijn –onze sterren op het persoonlijke vlak-
  • Voor de schrijvers die de IEX-volgers langdurig mee laten kijken met hun beleggings-porto, inclusief toelichting (en evt ook feedback)
  • Voor de schrijvers die de hoogste aantal views scoorden op 1 of meer postings (dus niet cumulatief door IEX vol te kwakken)
  • Voor de schrijvers die het beste de maatschappelijke ontwikkelingen aanwezen die impact gingen hebben op het beurs-sentiment
  • Voor de schrijvers die volgens de IEX organisatie op andere wijze bijdragen met hoogwaardige postings
  • En een categorie “Postume prijs-toekenning” voor waardevolle schrijvers op IEX die overleden zijn

  @ Redaktie en @ Management, terwijl het idee kan groeien, zal ik de komende maanden alvast eens grasduinen in zoveel mogelijk forumdraadjes om wat mogelijke nominaties op een rijtje te zetten. Voor de nominaties die cijfermatig gemeten moeten worden, hoop ik dat jullie die zonder veel inspanning kunnen invullen.

  Mijn volgende posting hierover volgt dan ergens in de late zomer. Of, als jullie het verzamelen en vergelijken van nominaties liever achter de schermen doen, gebruik dan mijn email-adres om me tijdig te verwittigen.

  Zoals altijd, hartelijke groeten.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links