Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Test uw hypotheekadviseur voordat u met hem in zee gaat!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jos Koets

In 1994 werd Jos Koets meteen in het diepe gegooid bij een assurantiekantoor. In z’n eerste werkweek vond zijn baas het nodig met vakantie te gaan. Daarna heeft hij in de praktijk het assurantievak geleerd. Koets kocht het bedrijf van z’n werkgever. Nu is hij eigenaar van het eenmansbedrijf Assurantiekantoor Groenoord in ...

Meer over Jos Koets

Recente artikelen van Jos Koets

  1. 12 apr De gekte op de woningmarkt is terug 4
  2. 29 mrt Aflossingsvrije hypotheken op de helling 8
  3. 08 mrt Lager energielabel betekent lagere maximale hypotheek, maar er is een addertje 4

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. knax63 22 januari 2021 15:58
    Als een hypotheek adviseur die genoemde berekening niet kan maken. Is hij dan wel geschikt om adviseur te zijn. Of gaat het hem er alleen maar om dat hij commissie vangt.
    De adviseur die fouten maakt en de klant veel geld kosten. Daar huur je hem. Toch voor in? Om werk te doen wat jezelf niet ken. Blijkbaar mag iedereen zich adviseur hypotheken.
    Iedere hypotheek advies zou moeten worden vastgelegd en later beoordeeld moeten worden en bij regelmatige fouten. Een rankinglijst van maken. De slechte vallen. Dan. Makkelijker af en de goeden blijven over.
  2. aandeeltje! 24 januari 2021 20:12
    Ik vind het een behoorlijk bedrag 4.000 aan hypotheek advies. Zal ook nog wel ex btw zijn?
    Begrijp ook dat het ingewikkeld kan zijn, zeker als je bv met verschillende partners een huis hebt gehad.

    Gelukkig geen ingewikkelde situaties zelf gehad,, de koopovereenkomsten etc zelf opgesteld, en die waren zeker niet zomaar standaard. Wel eens gebruik gemaakt van makelaar, maar de laatste 3x niet, ook niet de verkopers en kopers.

    De notaris vond ze goed in elkaar zitten, er zaten heel wat meer bepalingen in dan de standaard, met vele bijlagen. Dat heb je soms als er allerlei constructen aan zitten.

  3. Jos Koets 26 januari 2021 15:22
    quote:

    gerard66 schreef op 25 januari 2021 15:06:

    Het is voor de gemiddelde hypotheekklant al niet meer te doen om zijn woon-en hypotheekverleden vanaf 2001 aan te leveren. Hoe goed je het dan ook kunt en wilt berekenen het is RuiRuo (Rubbish in = Rubibish out) .
    Het aanleveren van stukken heeft niets te maken met de kennis van een hypotheekadviseur. Iedere hypotheekadviseur zegt dat hij / zij deskundig is. Het tegendeel blijkt waar te zijn. Vooral betreffende de fiscaliteit kunnen heel veel hypotheekadviseurs bepaalde berekeningen niet maken. Het is dan eerlijk om dit ook aan je klanten te vertellen. Die kunnen dan een andere adviseur zoeken. Hypotheekadviseurs moeten zich niet verschuilen dat de fiscaliteit te ingewikkeld is. Dan moeten ze een ander beroep gaan kiezen.

    Een mooi voorbeeld vind ik de automonteurs. Nu er steeds meer elektrische auto's komen, zullen de monteurs toch moeten omscholen / kennis krijgen hoe zij deze auto's moeten controleren / repareren etc...

    Gr. Jos
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links