Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tracker Tips: Een duurzame Zwitser

Tracker Tips: Een duurzame Zwitser

Er zijn meerdere aannemelijke redenen te bedenken om een belegging in een Zwitserse tracker te overwegen.

In deze column komen een aantal argumenten aan bod, en een ETF om hierop in te spelen.

Zwitserse economie

Volgens Eric Scheidegger, hoofd van economische zaken in het alpenland, kan de Zwitserse economie goed herstellen van de klappen van de coronapandemie. Hij rekent dit en volgend jaar op een groei van het bnp van 4%.

Eerder werd nog gerekend op een groei van 3%, nadat de Zwitserse economie vorig jaar met 3,3% was gekrompen. Doorgaans groeit deze met 1,7% per jaar. Vooral de voor het land belangrijke dienstensector kreeg harde klappen. De belangrijkste fundamenten voor de economie zijn de financiële sector en de farmaceutische industrie.

ESG

klik om te vergroten

Bovenstaande tabel geeft EMEA ESG Research van de Wereldbank weer en laat zien dat Zwitserland de hoogste duurzaamheidsscore behaald op landenniveau.

Naast bovenstaande variabelen is verbreding in een beleggingsportefeuille ook een goed motief. Naast exposure aan voedingsmiddelengigant Nestlé, farmareuzen als Roche en Novartis en de Zwitserse banken UBS en Credit Suisse krijgt u blootstelling aan de historisch relatief sterke Zwitserse frank.

CSW

Een geschikte ETF om op Zwitserse aandelen in te spelen is de Amundi ETF MSCI Switzerland verhandelbaar in euro via Euronext Parijs met ticker CSW en isincode LU1681044720. Deze tracker kost 0,25% op jaarbasis en kent een belegd vermogen van ruim € 130 miljoen.

Michael Mooijer is directeur bij Fresh Funds en heeft als specialisme Exchange Traded Funds (ETF’s). De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Michael Mooijer

Michael Mooijer is als directeur verantwoordelijk voor het fondsmanagement bij het fondsenlabel Fresh® van OHV Institutional Asset Management. Hij is sinds 1991 werkzaam in de financiële wereld en zijn expertise ligt vooral op het gebied van trackers. Hij werkte eerder onder meer bij Flow Traders als senior ETF trader en bij...

Meer over Michael Mooijer

Recente artikelen van Michael Mooijer

  1. dec '21 Outlook 2022: mijn ETF-portefeuille voor 2022 10
  2. dec '21 Tracker Tips: een biotechnologische revolutie 1
  3. nov '21 Tracker Tips: een koperen belegging 4

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links