Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Blik op Azië

TA: Blik op Azië

De duimschroeven worden aangedraaid bij de bedrijven van oud-Alibabatopman Jack Ma. De Chinese overheid blokkeerde eind vorig jaar de beoogde beursgang van Ant Group, omdat het meer inzicht wil in de gebruikersgegevens van de klanten.

De Chinese mededingingsauthoriteiten zijn daarnaast een onderzoek begonnen naar Alibaba vanwege verdenking van misbruik van zijn sterke machtspositie. Het concern zou door zijn omvang en diversiteit te veel invloed hebben op de Chinese consumenten. De Chinese overheid houdt liever zelf de touwtjes strak in handen.

De koers van Alibaba heeft de afgelopen weken door deze onrust een flinke stap terug moeten doen. De Chinese beurs is daarentegen verder opgelopen en ligt er technisch weer goed bij. Ik bekijk de technische plaatjes van een aantal Aziatische beurzen.

Shanghai

De beurs van China, de China Shanghai Composite index, ligt er technisch goed bij. De index heeft medio vorig jaar de langetermijn-correctieve fase afgebroken en een hogere koerstop weten te vormen. Deze opleving heeft het technisch beeld flink verbeterd.

Er begint zich een stijgende trend te ontwikkelen die in eerste instantie ruimte heeft voor een stijging richting de top van begin 2018 rond 3.587,03. Hierboven kan de opmars worden voortgezet richting koersdoel 5.178, de top van 2015.

Hongkong

De beurs van Hongkong, de Hang Seng index, lijkt nog wat achter te lopen in het herstel, maar heeft wel een belangrijke technische verbetering laten zien. De index heeft de langetermijn-dalende fase opwaarts afgebroken. Met de doorbraak door de dalende toppenlijn over de toppen van de afgelopen jaren is het beeld flink opgeklaard.

Daarnaast heeft de index een hogere koersbodem boven het 200-daags gemiddelde weten te vormen. Hiermee zijn de verbeteringen bevestigd en begint zich een stijgende trend te ontwikkelen. Eerste kersdoel wacht rond 29.175 punten.

Japan

De aandelenbeurs van Japan, de Nikkei 225 index, geeft de koersontwikkeling weer van 225 aandelen met een notering aan de beurs van Tokio.  Het technische beeld van de Nikkei 225 is recent flink opgeklaard. Na de forse daling van begin vorig jaar wist de index sterk te herstellen en al snel weer hogere toppen en bodems te vormen.

De zware weerstand gevormd door meerdere toppen van de afgelopen jaren is nu gebroken. Deze doorbraak heeft ruimte vrijgemaakt voor een grotere stijging richting hogere koersniveaus. Volgende koersdoel wacht rond 27.270 punten.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:50 Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 1
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Reacties

204 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 11 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Smurf In het Smurfenbos 7 januari 2021 08:25
    quote:

    Formule1-Fan schreef op 7 januari 2021 08:18:

    schande voor woorden, banken en bankiers heerlijk verrijken met gratis fed geld, hoe het sprookje maar door blijft gaan.
    Goedemorgen F1F,

    De FED en ECB kunnenen alleen maar uitlenen.
    Er zal dus een dag komen dat alles weer terug betaald moet worden

    Gr
  2. createmonnie 7 januari 2021 08:34
    De beurzen trekken zich echt nergens meer iets van aan. Couppoging Amerika heeft geen enkel invloed op de toekomst. Democraten hebben geen negatieve invloed op de economie, schuldenberg, winsten van bedrijven. Genoeg triggers dat we in een bubbel leven. De vraag blijft hoe groot kunnen wij en die idiote centrale banken de bubbel maken. Ik gok op nog 2x zo groot, oftewel een AEX op 1280 punten. Echter onderweg verliezen veel mensen het vertrouwen in alle muntsoorten. Allemaal dankzij het idiote beleid van de centrale bank. Als er iemand de gevangenis in moeten zijn het die bankiers... Genoeg mensen waarschuwen voor de risico's van het beleid en ze weten dondersgoed wat er staat te gebeuren. Alsnog trekken zij zich niet terug. Elke europeaan hoort geld te krijgen van de Centrale bank. Alleen dan kunnen wij de economie stimuleren. Alleen dan komt het geld in de economie terecht. Al dat geprint geld komt nu op de financiele markt terecht en die stijgt elke dag met biljoenen aan marktwaarde. Huizenmarkt zou gaan afkoelen, maar de jongeren denken nu hun slag te kunnen slaan dus gaan als een blinde kip overbieden en de prijzen daar opdrijven.

    Welke mafkees heeft het bestaansrecht van de Centrale bank bedacht? Prijsstabiliteit en inflatie veroorzaken. Elk weldenkend persoon wilt toch dat zijn geld meer waard word ipv minder. Wil je dat ik meer ga uitgeven, zorg dat ik per jaar dan ook voor de langetermijn genoeg prijsstabiliteit is.

    Nu maar door naar de 700 punten... in 2 maanden tijd 100 punten stijgen, waar we vroeger een jaar over deden.
    DJ 3000 punten gestegen...
  3. forum rang 6 ttroo 7 januari 2021 08:47
    U ging weer goed tekeer vannacht. U groene pak aangetrokken. Centrale Banken hebben weer veel extra credits gestort. En dan zijn ze er weer. Groene ochtend futures. Er zit nog wel wat ruimte bij de Europese financials en die wegen redelijk zwaar in de diverse indices. Shell heeft ook ruimte. En weegt ook redelijk zwaar, maar dan in de AEX. Kortom het is weer afwachten met shorts bijkopen. De glans ging in de slotcall er een klein beetje af in Europa. De stijging vandaag in de future is niet extreem, ze zitten op de highs van gisteren. Heel ff het 1e handelsuur afwachten. Misschien gaan ze reversen. Long Term zijn de beurzen veel te hoog, maar Short Term willen beurzen nog heel graag in het groen blijven doorgaan. Tijdens mijn wandelingen zie ik weliswaar meer bedrijfs ruimtes leeg komen. Nog niet heel schokkend, maar ik zie het wel. En ik zie zelfs op de allerbelangrijkste plekken een flink aantal RECA, voor Ca(fe's) te huur staan. En dat op plekken, waar van je zou denken als daar een plek vrij komt, moet je direct happen. Once a life time opportunity. Er staan er helaas nu genoeg te huur.

    Nasdakkie futures gaan ook tekeer. Ik wil ze nog niet terug kopen. Schommelen is meestal een voorteken voor iets negatief. Maar met deze tijden en Extra Veel Free Credits van de Centrale Banken kan het alle kanten op gaan.

    Gisteren 4 doden tijdens de bestorming in het Capitol. Schandalig. En in Amerika worden ook mensen geexecuteerd. Laten we dit in Turkije doen. Iedereen schreeuwt hoe slecht Turkije niet is. Niet fair en zeker niet van landen die zeggen dat ze fair zijn.

    Het is wel tegenstrijdig. Steeds hogere rentes, al blijven ze historisch laag, banken aandelen schieten omhoog. Maar wie gaat straks al die hogere rentes betalen. We kunnen nu al nauwelijks tot geen rente betalen. Probleem voor later. Replenishments van leningen gebeurt natuurlijk niet in 1x. Maar het gaat wel pijn doen naarmate de tijd vordert. Dus uitstel van executie gedrag. Fedje gaat het lastig krijgen.
  4. [verwijderd] 7 januari 2021 09:00
    Meest Bizarre beurs dit er ooit bestaan heeft, nergens paniek over maken, omdat er vele revanche willen pakken. Hardheid groen elke dag hoe kan dit. Illegaal FED beleid hou ik het op, kan nooit kloppen dat je bankiers niet in panike mag laten komne. Zonder FED beurds 3 % min. Belgie wel -3%
204 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 11 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links