Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Euro dit jaar in de spotlights

TA: Euro dit jaar in de spotlights

De euro heeft de hoogste stand sinds begin 2018 bereikt versus de Amerikaanse dollar. Ten opzichte van de Japanse yen lijkt zich een enorme hoofd&schouder te ontplooien, met binnenkort een kansrijke opwaartse uitbraak. Versus de Chinese yuan wordt de gematigde opmars sinds 2017 voortgezet.

Trump krijgt zijn zin

Met een serieus verzwakte Amerikaanse munt krijgt Trump op de valreep zijn zin. Net nu hij zijn kantoor gaat leegruimen ten gunste van de nieuwe president Biden, zakt de dollar naar het laagste punt sinds 2018. Vier jaar geleden was de overwinning van Donald Trump mede te danken aan zijn belofte aan Amerikaanse bedrijven om makkelijker over de grens te concurreren. Volgens Trump zou een zwakkere dollar Amerikaanse goederen relatief goedkoper maken in de internationale handel.

In het spiegelbeeld van een sterke euro zakt de dollar steeds verder weg. Technisch wordt 2021 waarschijnlijk het jaar van de euro. Handig als u een aandelenbelegger bent die in euro's belegt.

Ik heb hier al eerder aangegeven dat de euro naar $1,26 kan. En bovendien als gevoelige barometer aangeeft dat Europa op de goede weg is.

Vandaag bespreek ik het technische plaatje van de euro, versus meerdere valuta's,

Euro sinds 2006

Bezien vanuit de meerjarengrafiek versus de dollar heeft de euro eind 2020 zelfs een meerjarige dalende trendlijn gebroken. Het lijkt erop dat er een einde is gekomen aan een langdurig zwak koersverloop ten opzichte van de dollar.

Eurodollar 2005

Euro/dollar sinds 2017

Technisch heeft de euro medio 2020 een hoofd&schouder-bodemformatie opwaarts voltooid. De EUR/USD-koers heeft in de recente daling een potentiële hogere bodem gevormd boven de voormalige neklijn (blauwe lijn), die bovendien boven het niveau ligt van toppen van 2019 en 2020.

Zolang de koers boven deze voormalige horde weet te blijven, blijft het technische plaatje positief. Er is ruimte richting $1,26 (top van 16 februari 2018). De steun bevindt zich op $1,16 (bodem van 3 november 2017).

EUR/JPY

Het technische plaatje van de EUR/JPY wint aan kracht nu er binnen de neutrale bandbreedte hogere bodems worden gevormd. Om meer ruimte naar boven vrij te maken, dient weerstand ¥127,33 (gevormd op 1 maart 2019) gebroken te worden.

In dat geval wordt een tweejarige hoofd&schouder-bodemformatie opwaarts voltooid. Na een overtuigende uitbraak boven ¥127,33 wordt ¥133,24 het eerstvolgende opwaartse koersdoel. De steun ligt op ¥115,07 (bodem van 14 april 2017).

EUR/GBP

Het valutapaar EUR/GBP laat een zijwaartse trend zien onder weerstand rond £0,95 (top van 20 maart 2020). De steun bevindt zich rond £0,83 (bodem van 15 juli 2016). Vraag naar de EUR/GBP lijkt weer aan te trekken, nu hogere koersbodems worden gevormd. Indien de EUR/GBP de weerstand overtuigend weet te breken, verbetert het technische plaatje verder.

EUR/CNY

Valutapaar EUR/CNY laat sinds 2017 steeds licht hogere bodems zien. Dit geeft een matige opwaartse trend weer. We verwachten steun rond RMB7,78 (bodem van 20 november 2020). Eerste koersdoel ligt op RMB8,26 (top van 31 juli 2020).

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 5
  2. 23 apr Elektrische auto's hebben nog steeds panne 77
  3. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 79

Reacties

230 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 januari 2021 08:14
    quote:

    createmonnie schreef op 5 januari 2021 07:49:

    Duurdere euro zorgt voor hogere aandelenkoersen? Dacht juist voor lagere... en dat we met onze euro's juist buitenlandse aandelen kochten, want dat is goedkoper. Hmm... gekke beurs. De geschiedenis herhaalt zich elke keer opnieuw.
    yep de geschiedenis herhaalt zich keer op keer.

    Daarom schreef ik gister ook over t weer afwachten op Italie angst,DB derivaten angst,schulden angst,LatijnsAmerica valuta angst..........

    Voorlopig moeten we eerst van Covid af
  2. [verwijderd] 5 januari 2021 09:38
    quote:

    Post Mortem Short schreef op 5 januari 2021 09:23:

    Short op KLM verdriedubbeld. En op Arcelor verdubbeld. Short op U.S. indices winst genomen. Is me toch iets te link, ze kunnen de boel zo weer oppompen.
    We gaan het zien.
    welja,en als t anders verloopt gewoon weer andere alias:-)
  3. forum rang 6 b.west.invest 5 januari 2021 10:36
    quote:

    ttroo schreef op 5 januari 2021 09:39:

    Tja wat ik kan zeggen met deze koersen. Weinig. Gisteren was het uitgangspunt om Europese shorts uit te breiden om dit aan het einde van de week te doen. En daar blijf ik bij. Maar we gaan lekker tekeer. AEX schoot van rood naar groen. Fueled by Free Banking Credits.
    Ik ga na de middag weer putjes AEX aanschaffen , ik verwacht dat ze het tussen de middag weer iets omhoog drukken , en ondanks dat het zo kan zijn dat we pas later deze maand gaan dalen , voorzie ik veel problemen , Biden die zomaar de senaat wint , Trump ide morgen niet meewerkt aan de machtsoverdracht .

    Ik twijfel echter tussen puts september of december , verschil is wel groot .

    Dan voor welke serie ik wil gaan de 540 of toch de 600 , inzet 25 k .

    Voor Onn , ik meld me wanneer ik ze heb gekocht .
230 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links