Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Strakke AEX, onderliggende chaos

Bizar dit. De AEX beweegt per saldo niet zo heel veel meer sinds vanochtend, maar wat er onderliggend allemaal wel niet gebeurt...? Shell stond vandaag toch echt even +4% als stijger van de dag en Just Eat Takeaway stond dik in het rood. Olie doet een dollartje lager en nieuwe lockdowns in aantocht?

Verzin een mooie reden om alles te verklaren. Het is te veel om bij te houden. Natuurlijk, zelf in individuele aandelen beleggen is het leukste. Eind vorig jaar tipte ik AEX-trackers voor wie in (Nederlandse) aandelen belegd wil zijn, maar niet dagelijks met hartslag 180 achter de schermen wil zitten. Volià vandaag. 

Het maakt nogal eventjes uit of u nu ArcelorMittal of Unibail hebt, vandaar. Kan op het slot ook weer anders zijn. Enfin, vandaag zijn het overwegend de maakbedrijven die goed of beter liggen, wellicht op die aardige inkoopmanagersindices over december.

En terwijl ik dit blogje afrond, zakt de AEX ook wat weg. Het wordt weer een lang jaar zo :-)


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 08:10 Geniet er van, gaat lekker voorbeurs en wie durft te bellen?
 2. 22 mei Vooruitblik: levensgevaarlijke beurs en er wordt héél scherp gezeild 5
 3. 20 mei Eindelijk lucht, maar er is toch een Wall of Worry 3

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. Gaius 4 januari 2021 19:52
  quote:

  Stephanus1987 schreef op 4 januari 2021 17:04:

  Ik begon 2021 met een dikke plus, inmiddels zitten we weer in de min. Als een voorbode wordt voor 2021 qua volatiliteit dan kan ik mijn hele strategie opnieuw gaan uit stippelen

  Daarbij steeg de dollar ook ten opzichte van de euro voor dit weekend, waardoor je $ aandelen meer € waard waren. Dit herstelde vannochtend weer.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links