Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slotcall: +6,2%

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 maarten030 31 december 2020 17:14
    +33,33% dit jaar. Maar ik vind daar niks knaps aan, want ben in maart begonnen met beleggen. Lekker rendement, maar kritische noot is dat de AEX percentatief meer is gestegen. Eerst voornamelijk aandelen gehad die het hardste waren gezakt en naarmate maanden verstreken waren meer gaan spreiden in Tech/dividend/ETF. Ik heb zoveel geleerd en een nieuwe hobby erbij.
  2. TW82 31 december 2020 17:41
    Op een bescheiden portefeuille van om en nabij de 10.000 euro een rendement dit jaar van +68%. Wel heb ik eerst jaren, tegen de markt in, verlies gestaan door aandelen als KPN en BAM op de top te hebben gekocht. Beter Bed was met -90% helemaal een drama.

    Echter, KPN en BAM, en nog 2 aandelen, met (flink) verlies verkocht in december. Was toen balen, maar achteraf een geluk bij een ongeluk als je bijvoorbeeld naar BAM kijkt sindsdien.

    Beter Bed nog steeds ergens rond de -70% of zo op dit moment, maar omdat hij sinds januari toch aardig gestegen is, tikt het voor dit jaar wel aan. Stomste fout dit jaar was na jaren lang middelen, BB niet meer te hebben bijgekocht rond de 1 euro bijvoorbeeld. Dure beslissing achteraf. Overigens heb ik het hele beursherstel sinds maart totaal gemist, dus het rendement had veel hoger kunnen en moeten zijn eigenlijk.

    Het hoge rendement is echter verder geheel op conto van Flow Traders. Op grote verliespost BB en een klein plukje TomTom na, alles stapje voor stapje in Flow Traders gestoken en dat was geen foute keuze uiteindelijk. Te lang blijven zitten met de laatste pluk FT, maar tot die tijd dus toch al mooi rendement gehaald, inclusief hoog dividend.

    Cynisch dat ik na 3 jaar verlies lijden in een sterke bullmarkt, juist mijn hele verlies heb weggepoetst in de eerste paar maanden Corona-crisis bij een destijds ingestorte beurs. Het kan verkeren. Het FT 'trucje' zal echter niet snel nog een keer zo goed werken, dus nu maar eens zien voor 2021.

    Beste wensen allemaal en een mooi beleggingsjaar gewenst voor 2021.
  3. vosco2015 1 januari 2021 07:37
    Een plus van 89,65% gemaakt in 2020.
    Dat heb ik te danken aan een klein fonds (FastNed)
    Als gebruiker van dat station, ben ik er in gestapt op € 9,75 p.a. Heb het rustig laten sudderen, dit i.v.m. uitbreiding van stations en nu al in 5 landen,
    Recent verkocht op € 47,50 p.a.
    De rest belegt in stijgende andere fondsen, en zo kwam ik op dit hoge percentage.
    (Shell,Alfen, Pharming,Kiadis Pharma) De rest gewoon laten liggen in depot.
    Je kan zeggen "Je hebt er een neus voor".
    Gelukkig was ik wijs om in Maart 2020 weer een stevige belangstelling te hebben voor sterke fondsen, tegen een zwakke koers toen.
    Voor 2021 zijn er zeker mooie pareltjes die gaan stijgen.
    Je kan niet zeggen"Wijsheid komt met de jaren", maar het is wel zo.
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links