Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IEX Podcast: Onze toppers en floppers voor 2021

IEX Podcast: Onze toppers en floppers voor 2021

Het is weer de laatste handelsdag van de week dus hebben we voor u weer een nieuwe podcast gemaakt. Op een luchtige manier bespreken Arend Jan en ik de belangrijkste gebeurtenissen van de afgelopen week. 

 • De Brexit
 • Ontstaan er twee wereldeconomieën?
 • Pharming
 • Alibaba 
 • Prosus
 • Ahold
 • Fastned
 • DSM
 • ASML

De podcast is te vinden onder andere in Spotify, Google Play en iTunes. Ook kunt u gewoon op de onderstaande link klikken.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 12 aug Niks te doen voorbeurs, maar gelukkig hebben we deze morning call nog 2
 2. 11 aug Druk, groen en heet voorbeurs, want Nasdaq 100 weer in bull market 9
 3. 10 aug Slotcall: echt waar, een heuse inflatierally 3

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Chessplayer1992 25 december 2020 17:41
  Het lijkt wel alsof de reageer functie uitgezet is bij de IEX obligatie. Dat is jammer. Ik vind dan wel dat we ook vragen moeten kunnen stellen. Allereerst ben ik benieuwd waarom er bij het halfjaar verslag te betalen dividend op de overlopende schulden staat. Is er een dividend toets uitgevoerd? Er is een flink negatief eigen vermogen en negatieve cashflow en verlies. Als ik investeer wil ik een betrouwbaar en sterk management, en dus ook een adequate investeringstoets. In obligaties investeren terwijl dividend wordt uitgekeerd klinkt niet sterk. Graag een reactie daarop. Dank alvast.
 2. forum rang 4 Chessplayer1992 26 december 2020 10:27
  Ja maar het is gewoon jammer. De hele website, nota bene voor beleggers, en alle adviezen van de analisten, verliezen hierdoor aan glans en geloofwaardigheid. Als analisten had ik ook gezegd dat dit soort wanpraktijken niet kunnen, op boete van stoppen met werkzaamheden. Als het zo is dat je enerzijds niet goed geïnformeerd wordt en anderzijds bij kritische vragen beleggers de mond snoert door de reageer functie uit te zetten, dan getuigt dat van veel behalve een professionele houding. En de snelle beslisser heeft voordelen door geen emissie kosten is ook bizar. Bij professionele obligatie uitgiftes heb je nooit initiële kosten.
 3. forum rang 9 objectief 27 december 2020 17:01
  quote:

  its all in the game schreef op 27 december 2020 16:30:

  Als Niels en ArendJan een aandeel als asml tippen, maar daarbij ook aangeven ze ze dit aandeel wel erg duur vinden, waarom dan niet een idee opperen om asml te bespelen met opties?
  Dat is niet hun specialiteit; ze houden het zo eenvoudig mogelijk.
  Daarom belegt AJK vnl. in trackers en fondsen en minder in individuele aandelen.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links